Dünya Güreş Şampiyonası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Güreş Şampiyonası

Dünya Güreş Şampiyonası
17.09.2013 18:30

Şampiyonanın 2. gününün öğlen seansında mindere çıkan Türk güreşçilerden Erhan Bakır ve Serdar Böke elenirken, Taha Akgül bronz madalya mücadelesi verecek

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nın 2. gününde mindere çıkan Türk güreşçilerden Erhan Bakır ve Serdar Böke elenirken, Taha Akgül akşam seansında üçüncülük maçına çıkacak.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Sport Arena'da devam eden şampiyonanın 2. gününde 60, 84 ve 120 kilolarda Türk sporcular madalya mücadelesi verdi.

120 kiloda Taha Akgül, Yunan rakibi Chiristos Nyfadopoylos karşısında 40. saniyede 6-0 öne geçtiği mücadeleyi 1.5 dakikada 8-0 sayı tuşuyla tamamlayarak tur atlamasını bildi. Taha Akgül, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Avrupa şampiyonasında yenerek şampiyon olduğu Ukraynalı Alen Zasieiev ile bu şampiyonanın 2. turunda karşı karşıya geldi. Bu kez rakibine 9-0 yenilerek sayı tuşu olan Taha Akgül, Zasieiev'in finale kalması nedeniyle repesaj müsabakası yapmaya hak kazandı. Repesajda da başarılı olan Akgül, bronz madalya şansını devam ettirdi.

60 kiloda Erhan Bakır, Srilanka'dan Ekanayake Mudiyanselage ile ilk turda karşılaştı. Maçı 57 saniyede 8-0 lehine çeviren Bakır, sayı tuşuyla 2. tura adını yazdırdı. Bu turda ABD'li Reece Weslee Humphrey'e aynı skorla sayı tuşu olan Bakır, şampiyonaya veda etti.

84 kiloda Serdar Böke, Japon Shinya Matsumoto karşısında ilk yarısını 6-0 bitirdiği maçı 8-0 sayı tuşuyla kazanarak, 2. tura yükseldi. Bu turda Polonyalı Maciej Michal Balawender'i de 12-5 sayı tuşuyla mağlup etmeyi başaran Böke, adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde İspanyol rakibi Talmuraz Friev Naskidaeva'a 9-0 sayı tuşuyla yenilen Böke, şampiyonayı madalyasız tamamladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Güreş Şampiyonası - Son Dakika


Advertisement