Dünya Tekvando Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Tekvando Şampiyonası

Dünya Tekvando Şampiyonası

Erkekler 74 kiloda Okan Şimşek, ikinci turda, kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ise çeyrek finalde şampiyonadan elendi Yarın olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ve olimpiyatların gümüş madalyalı ismi Nur Tatar mücadele edecek

17.07.2013 11:29

Meksika'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde erkekler 74 kiloda Okan Şimşek ve kadınlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, çeyrek finalde şampiyonadan elendiler.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Meksika'nın Puebla kentinde 21 Temmuz'a kadar sürecek turnuvanın ikinci gününde, erkekler 74 ve kadınlar 49 kilo sıkletlerindeki sporcular tatamiye çıktı. Erkekler 74 kiloda Türkiye adına yarışan Okan Şimşek, ilk turda Fildişi Sahilleri'nden Hami Almutrafi'yi 16-12 yendi ancak karşılaşma sırasında göz kapağı yırtıldı. İkinci turda Çinli Juan Huang karşısına çıkan Şimşek, üçüncü devre öncesi 7-0 gerideyken göz kapağında kanama başlayınca maçtan çekildi.

Kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, ilk turu maç yapmadan geçti. Yıldırım, ikinci turda Sırp Ivana Cujic'i 5-1, üçüncü turda ise Venezuela'dan Emiliana Machodo'yu 3-2 mağlup etti. Çeyrek finalde Taylandlı Chanatip Sonkham ile karşılaşan milli tekvandocunun, son saniyeye kadar 4-3 önde götürdüğü maç, son saniyelerde 4-4'e geldi. Dördüncü devrede altın vuruş çıkmayınca hakemler üstünlüğü Taylandlı sporcudan yana kullandı ve Yıldırım turnuvaya veda etti.

Turnuvanın üçüncü gününde kadınlar 67 kilo ve erkekler 68 kilo maçları yapılacak. Türkiye'yi, kadınlarda 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, erkeklerde ise olimpiyat şampiyonu olan Servet Tazegül temsil edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Tekvando Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement