Edirne'de Yağlı Güreşin Geleceği Değerlendirildi - Son Dakika
Spor

Edirne'de Yağlı Güreşin Geleceği Değerlendirildi

Edirne\'de Yağlı Güreşin Geleceği Değerlendirildi

Trakya Üniversitesinde yapılan Kırkpınar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Türk Milleti'nin güçlü olmasının sebebi olarak gösterilen ata sporu yağlı güreşin unutulmaması ve genç kuşaklara öğretilerek devam ettirilmesi için atılacak adımlar değerlendirildi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da yağlı güreşlerin Türkiye coğrafyasında ve Balkanlar'da düzenlenmesi gerektiğini belirtti ve federasyonun üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti. Toplantıda, gelecek yıl Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nın uluslararası niteliğe kavuşturulması için çalışmalar yürütülmesi ve bir tanıtım filmi hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

09.06.2023 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de ata sporu yağlı güreşin geleceği ve atılacak adımlar değerlendirildi.

Trakya Üniversitesinde Kırkpınar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektörlükte düzenlenen toplantıda, bir araştırmacının "Türk Milleti güreştiği için güçlüdür" sözünü hatırlattı. Yağlı güreşlerin önemli bir gelenek olduğunu belirten Tabakoğlu, "Ecdadımızın sporu olan yağlı güreşin unutulmasını önlemek ve yeni nesillere öğretilerek bu geleneğin devam ettirilmesini sağlamak için Trakya Üniversitesi üzerine düşenleri yerine getirecek." dedi.

"Ata sporumuzun genç kuşakların ilgisini çekmesi sağlanabilir"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da Türk coğrafyasında ve özellikle Balkanlarda da yağlı güreşlerin düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Federasyonun üzerine düşen görevi yapacağını belirten Günay, şunları kaydetti:

"Bu faaliyetleri destekleyecek bazı ilave çalışmalara da ihtiyaç duyulabilir. Yağlı güreşi anlatan İngilizce bir tanıtım filmi hazırlanabilir ve Avrupa'ya gittiğimizde bunun gösterimini yapabiliriz. Bu süreçte akademik çalışmalar yapılmalı ve çalıştaylar düzenlenerek, federasyon temsilcileri ile akademisyenler aynı platformda buluşturulmalı. Daha önce güreş sporu ile ilgili çalışmalar yürütmüş üniversiteler ile iş birliği sağlanmalı. Bunların dışında bir kamu spotu hazırlatılarak, ata sporumuzun genç kuşakların ilgisini çekmesi sağlanabilir."

Katılımcı ve paydaşların fikirlerini sunduğu toplantıda, gelecek yıl Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nın uluslararası niteliğe kavuşturulması için çalışmalar yürütülmesi ve bir tanıtım filmi hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Edirne'de Yağlı Güreşin Geleceği Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement