Efsane Geri Dönüyor! - Son Dakika
Spor

Efsane Geri Dönüyor!

Efsane Geri Dönüyor!

Halter Federasyonu başkanlığı için sürpriz bir isim ortaya çıktı.

26.02.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, 31 Ekim'de yapılacak Türkiye Halter Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya eski milli güreşçi Şeref Eroğlu ve gazeteciler katıldı.

Mutlu, 1990 yılından bu yana tam 22 yıldır halterin içinde olduğunu, gerek Avrupa ve dünya şampiyonalarında gerekse Olimpiyatlardaki başarılarını hatırlatarak, "Spor kariyerime nokta koyduğum 2008 yılına kadar 10 kez Avrupa, 6 kez dünya, 3 kez de olimpiyat şampiyonu oldum. 20'inin üzerinden dünya rekoru kırdım. Bu zorlu süreçte daima sizlerle yan yana, omuz omuza olduk, hüznü ve sevinci paylaştık. Bugün ise karşınıza Türkiye Halter Federasyonu Başkan adayı olarak çıkıyorum" diye konuştu.

"Halil Mutlu olarak neredeyse her şeyimi borçlu olduğum halter sporuna vefa borcunu ödemek, Türk sporunun bu lokomotif branşını yeniden eski günlerine döndürmek için elimi taşın altına sokmam gerektiğini düşündüm" diye konuşan Mutlu, şunları kaydetti:

"Camiamızın yoğun taleplerini dikkate alarak yaptığımız istişareler neticesinde, bugün federasyon başkanlığına adaylığımı resmen açıklıyorum. Türk halterine bundan böyle federasyon başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Genel kurulda göreve getirilmemiz halinde öncelikle federasyonumuzu kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Halterde teknik, idari, finansal konularda, medya iletişim, tanıtım alanında sponsorluk çalışmalarında görev dağılımı yapılacak, tek adam yönetimi değil ekip çalışması tercih edilecektir. Halter için en önemli sorunlardan biri yeterli tesislere sahip olunamamasıdır. Haltercilerimize çok daha sağlıklı, modern çalışma ortamları hazırlama öncelikli görevimiz arasında olacaktır."

Mutlu, Türk halterinin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını belirterek, "Gerek teknik kadromuzun gerekse sporcularımızın, arzuladığımız başarılar için yeterli olduğu düşüncesindeyim. Yeter ki doğru yöntemlerle çalıştırılsınlar, iyi motive edilsinler" dedi.

Öncelikli hedeflerinin Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat oyunlarında Türk halterini yeniden madalyalara ulaştırmak olduğunu vurgulayan Mutlu, "Orta vadedeki hedefimiz ise 2020 yılında İstanbul'da yapılması planlanan olimpiyat oyunlarında Türk halterini dünyanın zirvesine çıkarmaktır. Bunun için yapılması gerekenleri biliyoruz ve ivedilikle hayata geçireceğiz. Halteri okullara, yatılı ilköğretim bölge okullarına (YİBO) ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) sokmak, kulüplerimizi ekonomik olarak güçlendirmek, belediyeler ve kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak halter kulüplerinin sayısını artırmak öncelikli çalışmalarımız arasında olacak" diye konuştu.

"NAİM SÜLEYMANOĞLU DA BANA DESTEK VERİYOR"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Mutlu, " Naim Süleymanoğlu'nun da adaylığı söz konusuydu. Bu süreçte kendisiyle görüştünüz mü?" sorusu üzerine, "Bu sürecin başından beri görüşmelerimiz devam ediyor. Zaten böyle bir niyetim olduğunu ilk olarak Naim Süleymanoğlu abimize ilettik. Kendisiyle dün görüştüğümüzde 'yolumun açık olduğunu ve kendisinin de destek verdiğini' söyledi. Kendisinin adaylığı söz konusu değil" cevabını verdi.

Mutlu, yönetiminde yer alacak kişilere ilişkin soruya ilişkin, "Paylaşımcı olacağız, eğer ben bu göreve talipsem. Benim zayıf olduğum noktaları, eksiklerimi beraberimdeki ekibim tamamlayacak. Yanımdaki kişiler hedefleri olan kişiler olacak. Haltere gönül veren, halteri hobi olarak değil de yaşam tarzı olarak benimseyen kişilerle yola devam edeceğiz" karşılığını verdi.

2005 yılından itibaren halter federasyonunda doping konusunda radikal kararlar alınmasına rağmen, doping olaylarının devam ettiğinin hatırlatılması üzerine ise Mutlu, "Ben geçmişte kalan bir insan değilim. Eğer karşınıza çıkmışsam geçmişten daha iyisini yapmak için buradayım, başkanlığa talibim" dedi.

"Şampiyonluk sürecinde verilmiş bir ceza var. Bu ceza adaylık sürecinde senin için bir engel teşkil eder mi, bu durumu federasyon yetkilileriyle paylaştın mı?" sorusuna ise, "O konu tabiki görüşüldü. Bakıldığında aradan 7 sene geçti. Dolayısıyla ben bu kapsam içerisinde değilim. Danıştık, inceledik ve arkadaşlarımız da benim bu kapsam içerisinde yer almadığımı söylediler. Bu şekilde huzurunuza çıktık. Bir engel teşkil etmiyor" ifadelerini kullandı.

Dopingle ilgili hangi önlemleri "Bu konuda acı da olsa bir tecrübe edindik. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ve federasyonumuzun imzalamış olduğu protokoller var. Dolayısıyla bu protokollere sadık kalacağız. Sadık kalırken sadece WADA'nın bu konuyla mücadele etmesini beklemeyeceğiz. Bizler de sporcularımızı eğiteceğiz ve kontrol altına alacağız. Özellikle bu bela ve illetle karşı karşıya olduğum için de heralde yöneticiler arasında en tecrübeli ben olacağım.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Efsane Geri Dönüyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement