Enduronun Kalbi Kemerde Atacak - Son Dakika
Spor

Enduronun Kalbi Kemerde Atacak

Enduronun Kalbi Kemerde Atacak

4.Kemer Red Bull Sea To Sky 2013 Ekstrem Enduro Yarışı, 24 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla 27-29 Eylül tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek.

24.09.2013 22:48

4. Kemer Red Bull Sea To Sky 2013 Ekstrem Enduro Yarışı, 24 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla 27-29 Eylül tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek.

Red Bull Türkiye ile Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan yarışlarda, sporcular kumsal, orman ve dağ yarışlarında derece yapabilmek için ter dökecekler. 24 farklı ülkeden yaklaşık 150 motosiklet tutkunun katıldığı yarışlarda sporcular, 29 Eylül Pazar günü Çamyuva sahilinden start alacak ve 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'ndaki finishe ulaşmaya çalışacaklar.

Organizasyonun tanıtım toplantısında konuşan Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, kulüplerinin 2006 yılında motosikletseverlerin katkılarıyla kurulduğunu söyledi. Ardından 2009 yılında Tahtalı dağında amatör olarak yarışlar düzenlediklerini hatırlatan Özdemir, 2010 yılında resmi olarak ilk yarışlarını organize ettiklerini kaydetti.

Bölge coğrafyasının enduro sporu için elverişli olduğunu ifade eden Özdemir, "Yapılan görüşmelerin ardından Red Bull yarışlara sponsor oldu. İlk yıl yarışlara 23'ü yabancı 86 sporcu katıldı. Bu yıl 24 ülkeden 150'den fazla sporcunun katılmasını bekliyoruz. Organizasyon 4 yılda çok iyi bir yere geldi. Dünyanın en iyi ilk 20 endurocusundan 10'unu Türkiye'ye getiriyoruz. Geçen yıl Kemer, Avrupa'nın en iyi Red Bull organizasyonu seçildi. Sporcular Kemer'de hem yarış hem tatil yapıyorlar. Ayrıca birbirinden değerli motosikletçiler ülkemizin tanıtımını sağlıyor. Kemer'deki desteklerle ilerliyoruz ama Antalya'dan destek bekliyoruz" dedi.

Türkiye'den de önemli organizasyonlarda boy gösterecek sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Özdemir, " Sporcuları ilk gün 2 kilometrelik, 2 parkur halinde kumsal, ikinci gün patika yolların ağırlıkta olduğu 40 kilometrelik orman, son gün ise Çamyuva sahilinden başlayıp, Tahtalı Dağı zirvesinde sona eren 55 kilometrelik zorlu ve yorucu bir etap bekliyor" dedi.

Yarışlarda 45 Türk endurocununda katılmasını beklediklerini dile getiren Özdemir, "Yarışlarda 10 bin avro ödül verilecek. Dereceye giren yabancı sporculara Kemer'de 1 haftalık tatil, yerli sporculara ise yurt dışındaki bazı önemli yarışlara katılma fırsatı sağlayacağız" diye konuştu.

Organizasyonculardan Xventure Şirketi sahibi Martin Freinadametz ise 3 farklı yarışın sporculara farklı deneyimler sunduğunu söyledi. 3 yarışı 3 farklı güne böldüklerini ifade eden Freinadametz, dünyanın en önemli endurocularının Kemer'de olacağını vurguladı.

Red Bull Türkiye Atletler Müdürü Çağdaş Balibeyoğlu'da organizasyon hakkında bilgiler aktardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Enduronun Kalbi Kemerde Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement