Eskişehirspor, 26 Sezon Sonra Kupada Finali İstiyor - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor, 26 Sezon Sonra Kupada Finali İstiyor

Eskişehirspor, 26 Sezon Sonra Kupada Finali İstiyor

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında yarın Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak Eskişehirspor, 26 sezon sonra tekrar finale gitmek istiyor.

16.04.2014 14:01  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında yarın Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak  Galatasaray, 8 sezon sonra bu kulvarda final biletini almaya çalışacak.

Futbol tarihi boyunca Türkiye Kupası'nda üç kez final oynayan Es-Es'ler, bu başarıyı bir kez daha gerçekleştirmek istiyor. Eskişehirspor, ilk finalini 1969-1970 sezonunda Göztepe ile oynadı. Sahasındaki ilk maçta Göztepe'den  Nevzat Güzelırmak'ın attığı golle 1-0 geriye düşen siyah-kırmızılılar, Ender Konca ve Ayhan Aşut'ın attığı gollerle durumu 2-1'e getirip maçı böyle tamamladı. Rövanş maçında Göztepe'den Fevzi Zemzem (2) ve John Nielsen'in attığı gollere, Mustafa Yuvalar ile karşılık veren Eskişehirspor, kupayı İzmir ekibine kaptırdı.   İlk ve tek kupa 1970-1971 sezonunda Eskişehirspor, bir sonraki sezon tekrar final maçı oynamaya hak kazandı. Finalin ilk maçında deplasmanda Bursaspor'a 1-0 mağlup olan "kırmızı şimşekler", rövanş maçında Halil Güngördü'nün attığı iki golle rakibini 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Kupanın 5'inci sahibi olma unvanını kazanan Eskişehirspor, 16 sezon kupada final göremedi.

Uzun aradan sonra 1986-1987 sezonunda finale yükselen Eskişehirspor, Gençlerbirliği ile karşılaştı. Başkent ekibinin deplasmanda Avni Okumuş, Özcan Duman, Halil İbrahim Eren ve Harun Erol'un (2) ayağından buluduğu 5 gole ceva vermeyen Es-Es'ler, sahadan 50- mağlup ayrıldı. Kırmızı şimşeklerin, rövanş maçında Fuat Kavaç ve Erdoğan Koç'ın attığı gollere Özcan Duman ile karşılık veren Gençlerbirliği 2-1 yenilmesine rağmen kupayı müzesine götürdü. Eskişehirspor, 26 sezon aradan sonra Türkiye Kupası'nda tekrar final oynamak için yarın Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak. Sahasındaki ilk maçta rakibine 1-0 mağlup olan Es-Es'ler, tur atlamak için en az 2 farkla galip gelmek zorunda. 

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eskişehirspor, 26 Sezon Sonra Kupada Finali İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement