F.B'nin Gözdelerinde Son Durum! - Son Dakika
Spor

F.B'nin Gözdelerinde Son Durum!

F.B\'nin Gözdelerinde Son Durum!

Fenerbahçe, hedefindeki oyuncuları kadrosuna katıp transfer defterini kapatmak istiyor.

24.07.2012 11:50  Güncelleme: 12:54

SPORX DETAY HABER - Yeni sezon öncesi Şampiyonlar Ligi'ni de düşünerek kadrosuna takviyeler yapan Fenerbahçe, hedefindeki oyuncuları kadrosuna katıp transfer defterini kapatmak istiyor.

Dirk Kuyt, Hasan Ali Kaldırım, Egemen Korkmaz, Mehmet Topal, Salih Uçan gibi isimleri transfer ederek gücüne güç katan sarı lacivertli ekip, savunma, orta saha ve forvet hattına birer transfer daha yaparak yeni sezona bomba gibi girmeyi hedefliyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman, yapılacak bütün transferlerin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçı öncesine kadar tamamlanmasını isterken yöneticiler de bu doğrultuda çalışmalarına hız verdi.

Fenerbahçe'nin başarılı hocası Kocaman, savunmada Portolu Rolando, orta sahada Juventus'lu Milos Krasic'i ve forvet hattında da Lyon'lu Bafetimbi Gomis'i takıma katarak transfer defterini kapatmayı hedefliyor.

İşte Kocaman'ın listesindeki ve Fenerbahçeli yöneticilerin markajındaki yıldız futbolcuların transfer gündemlerindeki son durum...

YOBO CEPTE ROLANDO MARKAJDA...

Fenerbahçe'de Diego Lugano'nun gidişinden sonra savunmadaki yabancı stoper boşluğu bir türlü tam olarak doldurulamadı. Sarı lacivertli ekip bu sorunu Rolando ile aşmaya çalışıyor.

2 sezondur Everton'dan Joseph Yobo'yu kiralayan Fenerbahçe, bu sezon öncesi Şampiyonlar Ligi için daha tecrübeli ve yıldız bir ismi kadrosuna katmak için harekete geçti ve Porto'nun savunmacısı Rolando'yu gündemine aldı.

Fenerbahçe yönetimi Rolando ile anlaşılmama ihtimaline karşılık Yobo ile temaslarını sıcak tutuyor ve Portekizli oyuncuda sorun çıkması halinde Yobo'nun bonservisini alarak takıma katmayı hedefliyor.

Fenerbahçe'nin Rolando transferindeki en büyük rakibi Milan'ın rotasını Yanda-Mbiwa transferine çevirmesiyle Portekizli futbolcuya talip tek kulüp olarak sarı lacivertli ekip kaldı.

Porto kulübünün 15 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği oyuncu için Fenerbahçe 10 milyon euro civarında bir teklif yaparken Milan'ın aradan çekilmesiyle Portekiz kulübünün bonserviste indirime gidebileceği öğrenildi. Ayrıca Fenerbahçe'nin Rolando'ya yıllık 2.5 milyon euro önerdiği bu transferde bir başka iddia olarak öne çıkıyor.

BU SEFER GELİYOR MU?

Aykut Kocaman'ın göreve geldiği günden bu yana transfer etmek istediği Milos Krasic, belki de Fenerbahçe forması giymeye en yakın günlerini yaşıyor.

CSKA Moskova'da oynadığı dönemde Juventus Milos Krasic'i Fenerbahçe'nin elinden kapmıştı ancak aradan geçen zamanda Sırp futbolcu İtalyan kulübüyle olan bağlarını koparma noktasına geldi. Teknik Direktör Antonio Conte ile yıldızı barışmayan ve takımdan ayrılmak isteyen Milos Krasic, 3 sezon önce reddettiği Fenerbahçe ile anlaşmak üzere.

Şampiyonlar Ligi ve yoğun lig maratonunda geniş bir kadroya sahip olmak isteyen Aykut Kocaman, Sırp yıldızı alarak kadro derinliği sorununa çözüm üretmek istiyor. Milos Krasic ile anlaşma sağlandığı iddia edilirken Fenerbahçeli yöneticiler Juventus kulübü ile kıyasıya bir bonservis pazarlığı yapıyor. Son yıllarda transferdeki dengeli harcamalarıyla dikkat çeken Fenerbahçe, aynı düzeni korumayı hedefliyor.

GÖRÜNMEZ TRANSFER OLABİLİR...

Mamadou Niang'ın takımdan gidişinin ardından geçen sezon devre arasında Moussa Sow'u kadrosuna katan Fenerbahçe, forvet hattını adeta bir gol makinesi haline getirmek istiyor. Fenerbahçe, kimsenin beklemediği bir anda Bafetimbi Gomis transferini açıklayabilir.

Moussa Sow'un dizlerindeki sorun nedeniyle hem Şampiyonlar Ligi, hem Süper Lig ve hem de Türkiye Kupası maçlarında zorlanacağını düşünen Aykut Kocaman, onun yokluğunu aratmayacak kalitede bir forveti daha kadrosuna katmayı hedefliyor.

Son 2 sezondur Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Bafetimbi Gomis'in, yeni sezon öncesi Fenerbahçe'ye transfer olması halinde bu duruma kimsenin şaşırmaması gerek. Çünkü Lyon maddi krizde ve gelebilecek en iyi teklife Gomis'i takımdan gönderebileceklerini açıkladılar.

Fenerbahçe de bu avantajı kullanıp Gomis'i kadroya katmayı hedefliyor. Fransa'da hem Lyon kulübü ile hem de oyuncu Gomis ile görüşmelerini sürdüren sarı lacivertli yöneticilerin bu transferi bitirmesi an meselesi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor F.B'nin Gözdelerinde Son Durum! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement