Fenerbahçe Savunmada - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Savunmada

Fenerbahçe Savunmada

UEFA'nın 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdiği Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı şu sıralarda yapılıyor.

10.07.2013 17:37  Güncelleme: 22:19

UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden Fenerbahçe Kulübü, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmasına başladı.

Heyet, duruşmalı toplantıda saat 16:30'dan itibaren 1 saat 10 dakika boyunca Gençlerbirliği maçının görüntülerini izledi.

Saat 17:10 itibari ile ise ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının görüntüleri eşliğinde Fenerbahçe Tahkim'e savunmasını yapıyor..

18:15'te ise Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök çağrıldı. Özkök, Sivasspor maçı ile ilgili Tahkim'e savunma yapıyor. 2011'deki maçı izlemek üzere F.Bahçe Yönetimi ile birlikte Sivas'a giden Özkök, bir siyah çanta içinde para alışverişi yapıldığı iddiasını yalanladı ve böyle bir duruma şahit olmadığını söyledi... Özkök daha önce bu konu hakkında bir yazı kaleme almıştı.

Bu arada UEFA Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım'ın tanıklık yapmasını kabul etti.

18:50 sularında Korcan Çelikay ifade vererek salondan ayrıldı.

19:00 itibari ile Mehmet Yıldız ile Aziz Yıldırım Tahkim Kurulu'nun karşısında...

19:50 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın UEFA Tahkim'deki duruşmada savunması sona erdi. Duruşmaya ara verildi. Avukatların son sözlerinin ardından duruşmanın sona erdiği öğrenildi.

20:01 Fenerbahçe heyeti Tahkim Kurulu'ndaki savunmanın ardından UEFA Merkezi'nden ayrılıyor. Sarı-Lacivertli yöneticilerden açıklama bekleniyor.

DENİZ AYTÖRE'NİN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmanın ardından açıklamalar yaptı. İşte Aytöre'nin konuşmalarından satır başları:

"Savunmalarımızı sunduk. Tanıkları dinlettik. Gayet iyi bir duruşmaydı.

Bizim delillerimiz çok net ortada. "Tapelerden cımbızla çekilen sözlerle bizi yargılayamazsınız" dedik.

Disiplin müfettişi daha önce kullanmadığı argümanlar kullandı."

KİMLER KATILDI?

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezindeki duruşmalı toplantıda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, kulüp avukatları ve şahitler hazır bulunuyor.

Sarı-lacivertli kulüp, şike veya teşvik primiyle suçlandıkları maçlarla ilgili aralarında futbolcularında bulunduğu çok sayıda kişiyi şahitlik yapmaları için davet etmişti. Gazeteci Ertuğrul Özkök'ün yanı sıra, Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Korcan Çelikay, Orhan Şam, Tamer Yelkovan, Ümit Aydın, Yusuf Turanlı ve İlhan Ekşioğlu gibi isimler şahit olarak duruşmaya katıldı.

Duruşmaya, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve avukat Tolga Deniz Aytöre ile yedi avukat da iştirak ediyor.

KARAR 15 TEMMUZ'DA

UEFA Tahkim Kurulu'nun, sarı-lacivertli kulüp hakkındaki kararını 15 Temmuz Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Savunmada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement