Fenerbahçe Savunmayı Tamamladı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Savunmayı Tamamladı

Fenerbahçe Savunmayı Tamamladı

Fenerbahçe'nin UEFA Denetim ve Disiplin Komitesi'ndeki savunması sona erdi.

22.06.2013 15:01  Güncelleme: 16:06

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyetin; UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'ndaki savunması sona erdi. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu duruşmada, heyetin UEFA Genel Merkezi'ndeki savunması yaklaşık 5.5 saat sürdü.

UEFA'nın konuyla ilgili kararını ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Kulüp ceza alırsa, Tahkim süreci başlayacak. Tahkim Kurulu'nun ise itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar nihai bir sonuca varabileceği belirtiliyor. Bu aşamadan sonra da Fenerbahçe'nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurma hakkı bulunuyor. Öte yandan heyet savunmasını yaparken, Fenerbahçeli taraftarlar destek amacıyla küçük gruplar halinde UEFA Genel Merkezi önünde toplanmıştı.

Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu, toplantı sonrasında şu açıklamaları yaptı:

Tolga Aytöre: Duruşma az önce bitti. Duruşmada süreci açıklayacak tek cümle 16 ağır ceza mahkemesi esas alınarak rapor oluşturuldu. Bunun üzerine disiplin soruşturması gerçekleştirildi. Verilerimizi sunduk sportif delillerimizi Pazartesi ya da Salı günü karar verilecek. Bundan sonraki zamanda yine devam edeceğiz.

Şekip Mosturoğlu: 6 saate yakın sürdü. Pazartesi ya da Salı günü karar açıklanacak. Çok değişik kararlar çıkabilir. İlk izlenimler bunlar...

ÖN YARGILI YAKLAŞTILAR!

Şekip Mosturoğlu: Ben kişiler olarak söyleyeyim. Dediği doğru Tolga Bey'in 16. ceza mahkemesinin karrı belli bu karar göre başlarsanız ön yargılı olmuş olursunuz. Tek taraflı bir rapor hazırlanmış mahkeme kararı aynen kopyala yapıştır yapılmış. Biz bir ön yargıyla gitmedik ama hallolabilecek şeyler.

Tolga Aytöre: Çok ciddi bir rapor olduğunu düşünmüyoruz. Yaratılmaya çalışıldığı gibi çok ağır bir karar çıkacak gibi durmuyor.

*Müfettiş neden değişti?

Tolga Aytöre: Çok spekülatif bir konu. Bizim elimizdeki ergümanlarla güzel bir savunma yapabilecekken müfettiş neden değişti diye araştıracak değiliz.

Şekip Mosturoğlu: Maç maç savunmalar yapıldı ancak çok uzun sürdüğü için görüntüleri izlettiremedik. Süreci izleyeceğiz.

FENERBAHÇE NEDEN SEVK EDİLMİŞTİ?

UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde, Fenerbahçe Kulübü'nü "doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu" gerekçesiyle, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, eski yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım ile altyapı koordinatörü Cemil Turan'ı ise disiplin ihlali işledikleri gerekçesiyle UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un sunduğu raporda, "Fenerbahçe'yi gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men etmek, Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan için hak mahrumiyeti" şeklinde ceza istemleri yer alıyordu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Savunmayı Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement