Futbol: Türkiye Görme Engeliler B1 2. Ligi - Son Dakika
Spor

Futbol: Türkiye Görme Engeliler B1 2. Ligi

Futbol: Türkiye Görme Engeliler B1 2. Ligi

GESF'in faaliyet programında yer alan B1 Futbol 2. Ligi 1. devre müsabakaları, 9 takımın katılımıyla Denizli'de başladı.

28.04.2014 19:01  Güncelleme: 08:13

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun (GESF) 2014 faaliyet programında yer alan Görme Engeliler B1 Futbol 2. Lig 1. devre müsabakaları Denizli'de başladı.

Sevindik Parkı Halı Sahası'ndaki müsabakalara, Ankara, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Ordu ve Samsun'dan toplam 9 takım katılıyor.

Turnuvada, Ankara Görbirspor ile Gaziantep Zeugma takımları arasında oynanan ilk karşılaşmada, Ankara Görbirspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Denizli'de 2 Mayısta sona erecek müsabakaların ardından ligde yer alan takımlar eylül ayında 2. devre müsabakalarında karşı karşıya gelecek ve lig sonunda ilk 3'e giren takımlar, Turkcell Sesi Görenler 1. Futbol Ligi'ne yükselecek.

Müsabakalar nasıl oynanıyor

Takımların görme engelli 4 oyuncu ve görme engeli olmayan olmayan kaleciyle sahada yer aldığı görme engelliler futbolunda, iki devre halinde 50 dakika süren maçta, oyuncular içinde bilye bulunan özel topun çıkardığı ses ve kale arkasından yönlendirme yapan teknik heyet yardımıyla yönlerini buluyor.

-Futbol oynamanın mutluluğunu yaşadılar

Müsabakalarda mücadele eden Denizli Görme Engelliler Futbol Takımı'nın kaptanı Süleyman Ünlüer, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engelliler olarak düzenlenen bu müsabakalarla futbol oynamanın, şut atmanın, rakibi geçmenin, gol atmanın ya da golü önlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Görme engelli olarak futbol oynarken, işitme duyularına güvendiklerini ifade eden Ünlüer, "Görmüyoruz ama kulaklarımız çok iyi duyuyor. Futbolu çok seviyorum. Denizli takımı olarak hedefimiz ligi şampiyon tamamlamak. Denizli'ye başka kentlerden gelen arkadaşlarımızla da iyi kaynaşıyoruz, dostluklar kuruyoruz" diye konuştu.

Futbolcu Recep Aydemir ise futbolla, spor sevgisi ile hayata sımsıkı bağlandıklarını kaydetti.

Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Öztürk Özkan da sporun engellilerin sosyal hayata entegrasyonu açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, görme engelli çocuğu olan ailelere, çocuklarını spora teşvik etmelerini önerdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Türkiye Görme Engeliler B1 2. Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement