Galatasaray'ın Rakibi Konyaspor - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Rakibi Konyaspor

Galatasaray\'ın Rakibi Konyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Torku Konyaspor'a konuk oluyor.

30.03.2014 00:11

İşlerin yolunda gitmediği Galatasaray, kendisi gibi mutlak kazanmak zorunda olan Torku Konyaspor'a konuk oluyor. Zirvenin uzağında kalan sarı-kırmızılılar ile kaliteli kadrosuna rağmen halen ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor'u karşı karşıya getirecek maç, Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Halis Özkahya tarafından yönetilecek.

Son dönemde aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda veda eden, Süper Lig'de şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalıp, üçüncü sıraya düşen ve Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkma avantajını Bursaspor'a kaptıran Galatasaray, kötü gidişini Konya'da durdurmaya çalışacak. Çıktığı son 4 resmi maçında Karabükspor (0-0), Chelsea (0-2), Kayserispor (0-1) ve Bursaspor'a (2-2) karşı galibiyet elde edemeyen sarı-kırmızılı ekip, Torku Konyaspor deplasmanında kazanarak hem moral bulmak hem de taraftarının gönlünü almak istiyor.

5 maçlık galibiyetsizlik serisini geçtiğimiz hafta Bursaspor deplasmanında Gekas'ın golleriyle noktalayan Torku Konyaspor ise 4 puan uzağında olduğu düşme hattından bu maçtan çıkarağı 'ekstra' puanlarla biraz daha uzaklaşmak istiyor.

Eksikler

Torku Konyaspor maçı öncesi Galatasaray'da eksik oyuncuların sayısı oldukça fazla… Sarı kart cezalısı Felipe Melo'nun yanı sıra, sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Didier Drogba, Aurelien Chedjou ve Emre Çolak'ın bu maçta oynamaları beklenmezken, Selçuk İnan ve Yekta Kurtuluş uygulanan yoğun tedavilerin ardından sahaya çıkması bekleniyor. Guillerme Burdisso ise maç kadrosuna alınmadı.

Torku Konyaspor'da ise Mehmet Güven sakatlığı, Erdinç Yavuz ise cezası nedeniyle bu karşılaşmada oynayamayacaklar.

26. buluşma

Galatasaray ile Torku Konyaspor, bugün yapılacak maçla lig tarihinde 26. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 25 lig maçından 20'sini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 53 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı.

Son 7 maçı Galatasaray kazandı

Galatasaray ile Konyaspor arasında ligde yapılan son 7 maçı da sarı-kırmızılı ekip kazandı. Rakibi karşısında son puanını 2006-07 sezonunda evindeki maçta 2-2'lik skorla alan Konyaspor, daha sonraki 7 randevudan da mağlup ayrıldı. Konyaspor, sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında kendi evindeki maçta 1-0'lık sonuçla almıştı.

Kadrolar

Galatasaray'ın Konyaspor karşısına kalede Muslera, defansta Eboue, Semih, Hakan, Telles, orta sahada Sabri, Ceyhun, Selçuk, hücum hattında ise Sneijder, Burak ve Umut'tan oluşan kadrosu ile yer alması bekleniyor. Torku Konyaspor'un olası 11'i ise Itandje, Ali Turan, Selim, Kokalovic, Mehmet Uslu, Djalma, Hleb, Ali Çamdalı, Borek, Hasan Kabze ve Gekas şeklinde…

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Rakibi Konyaspor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement