Gaziantepspor Gelecek Sezona -2 ile Başlayacak - Son Dakika
Spor

Gaziantepspor Gelecek Sezona -2 ile Başlayacak

Gaziantepspor Gelecek Sezona -2 ile Başlayacak

Gaziantepspor gelecek sezona eksi iki puanla başlamak zorunda kalacakken, Eskişehirspor ve Akhisar da tehdit altında.

23.11.2013 15:00

Avukat Alpay Köse, Aksihar Belediyesi, Eskişehirspor ve Gaziantepspor'un gelecek sezona eksi puanla ile başlayabileceklerini söyledi.

Trtspor'da yayınlanan İşte Goool pragamında yapılan açıklamaya göre, bazı kulüplerin mali kriterleri yerine getirmediğinden dolayı gelecek sezona eksi puanla başlayacak.

Gaziantepspor'un gelecek sezona -2 puanla başlayacak olması kesinleşirken, Akhisar ve Eskişehirspor da böyle bir risk altında. Ayrıca bu takımlara bazı Ptt 1. Lig ekipleri de eklenebileceği belirtildi.

Programa açıklamalarda bulunan Avukat Alpay Köse, "Bazı cezalarda değişiklik oldu. Bu sezon 18 süper lig takımından 3 tanesi lisans alamadı. Lisans alamayanların organizasyonlarda oynamaması gerekiyor. Geçen sezon para cezası veriliyordu, önümüzdeki yıllarda ise takımlar lige eksi puanla başlayacaklar. Bu takımlar Gaziantepspor (-2) puan ile başlayacak. Akhisarspor, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu ve Orduspor'da tehlike hattındaki diğer takımlar arasında yer alıyor." şeklinde konuştu.

Köse sözlerine, "Eğer kulüpler mali kritere uymazsa -8 puan ceza alabilirler. Ayrıca para cezası da var. Cezalar ağır. Takımların Uefa lisansı yoksa Uefa'nın turnuvalarına katılamıyor. Süper Lig'de ise takımlar ceza alıyor. Geçen sezon PTT 1. Lig'de olup Uefa lisansı alan tek takım Çaykur Rizespor'du. Bu sezon Süper Lig'de bulunan 3 kulübümüzün transfer yasağı alması gerekiyordu ancak yasa değiştiği için ceza almadılar. Gaziantepspor ligde kalırsa eksi puanla lige başlayacak ilk takım olacak." ifadeleri ile devam etti.

Lisans başvurusunun her yıl yeniden yapılması gerektiğini söyleyen avukat, " Bunun son tarihi 31 Mart fakat Türkiye'de Beşiktaş bu süreyi biraz geciktirdi (10 Nisan'a kadar). Bu sezon bu uygulamaları yerine getirmeyenler önümüzdeki sezonlar ceza alacaklar (2014-2015 sezonu). Bu sezon lisans alamayan takımlar -8 ve daha üstü puan kırma cezaları alacaklar. Gaziantepspor, küme düşse bile -2 puandan lige başlayacak. Geri dönüşü yok." sözlerini ekledi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Gaziantepspor Gelecek Sezona -2 ile Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement