Geleceğin Şampiyonlarını Hazırlıyor - Son Dakika
Spor

Geleceğin Şampiyonlarını Hazırlıyor

Geleceğin Şampiyonlarını Hazırlıyor

Milli bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklara bilek güreşini sevdirmek için kolları sıvadı Seven, "Amacımız geleceğin dünya ve Avrupa şampiyonlarını yetiştirmek ama bunun için özverili bir şekilde çalışmamız lazım" "Henüz daha bilek güreşinin bir spor dalı olduğundan habersiz insanlarımız var. Bizimde amacımız evvela bilek güreşini tanıtmak ve ondan sonra da bu sporu yaptırmak.

29.01.2015 12:23

FAHRETTİN GÖK - Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gökhan Seven, Erzurum'da küçük yaştaki çocuklara bilek güreşini sevdirip, yeni şampiyonlar çıkartmak için eğitim vermeye başladı.

Milli sporcu Gökhan Seven, bilek güreşinde Brezilya'da 2012'de dünya şampiyonu ardından 2014 yılında Azerbaycan'da Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Başarılarının ardından bu sporun daha çok tanınmasını sağlamak için "kolları sıvayan" Seven, Erzurum'daki bir derneğin desteğiyle çocuklara bilek güreşini sevdirmek için çalışmaya başladı.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu sporcularından oluşturduğu ekiple yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklara haftanın bir günü bilek güreşi eğitimi veren Seven, küçük müsabakalarla onları bu spor dalına kazandırmak için çabalıyor.

"Bilek güreşi, tanınan bir spor dalı değil"

Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilek güreşinin Türkiye'de çok fazla tanınan bir spor dalı olmadığını, aslında bunun sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Ailelere ve çocuklara önce bilek güreşini tanıttıklarını belirten Seven, "İnsanlar tanıdıkça bu işin profesyonel yapıldığını, federasyonu bulunduğunu, dünya ve Avrupa şampiyonalarının olduğunu öğreniyor. Henüz daha bilek güreşinin bir spor dalı olduğundan habersiz insanlarımız var. Bizim de amacımız evvela bilek güreşini tanıtmak ve ondan sonra da bu sporu yaptırmak. Çocukları eğitiyoruz, ailelerini bilgilendiriyoruz" dedi.

"Dünya ve Avrupa şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz"

Geleceğin bilek güreşi şampiyonlarının da bu çocuklar arasından çıkmasını umduklarını, yaşları bu spor için erken olan çocukların teşvik edilmemeleri durumunda ileride zorlanacaklarını ifade eden Seven, şunları kaydetti:

"O yüzden teşvik etmek için bu yaşlarda başlamak gerekiyor. Çocukların ilgisi çok güzel, umduğumdan daha iyi oldu. Biz birkaç gün gidip gelerek öğretmeye, sevmeleri açısından maçlar yaptırmaya çalışacağız. Bilek güreşinin gelişmesini sağlamak için Erzurum'da kurmuş olduğumuz bir takımımız, bilek güreşi timimiz var. Onlar da abilerinin nezaretinde bilek güreşini yapıp öğrenecekler. Amacımız geleceğin dünya ve Avrupa şampiyonlarını yetiştirmek ama bunun için özverili bir şekilde çalışmamız lazım. Bu sporun başlama yaşı 7-8 fakat ağırlık sporlarının gelişimleri engellememesi için başlama yaşı biraz daha geç olabilir. Bu bağlamda düşünürsek bilek güreşi de bir ağırlık sporu. Biz şimdiden, çok fazla ağırlık yaptırmadan teşvik ediyoruz sadece ama birkaç yıl sonra herkes bu spora başlayabilecek yaşa gelecek."

Seven, bilek güreşine çocukların teşvik edilmesi gerektiğini, bu yaşta teşvik edilmeleri durumunda aralarından birçok dünya şampiyonu çıkacağına inandığını sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geleceğin Şampiyonlarını Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement