Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Aksaray'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Aksaray\'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013 yatırım programı kapsamında Aksaray'a 2 bin 500 kişilik yeni bir spor salonu kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

17.11.2012 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013 yatırım programı kapsamında Aksaray'a 2 bin 500 kişilik yeni bir spor salonu kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kılıç, Nevşehir'den dönüşte uğradığı Aksaray'da, Ağaçlı Tesisleri'nde Belediye Başkanı Nevzat Palta, Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Kılıç, beraberindekilerle Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda ve aynı kompleks içerisindeki spor salonunda incelemelerde bulundu, judo yapan gençlerle sohbet etti.

Aksaray'a habersiz geldiğini, bu nedenle hiçbir faaliyetin "Bakan geliyor hazırlıklı olalım" düşüncesiyle hazırlanmış olmadığını dile getiren Kılıç,

"Nevşehir'den dönerken milletvekillerimizin ısrarı ile başka bir gün gelmeyi düşünürken, Ankara'ya giderken Aksaray'a döndük. Olimpik yüzme havuzunun çok iyi bir işletme mantığı ile işletildiğini gördük. 750 kişilik spor salonu eski bir bina, 30 yıla varan bir ömrü var ama daha hizmet verecek. Restorasyonu için talimat vermiştik. Restorasyondan sonra hizmetlerine devam edecek" dedi.

Aksaray'ın sanayisi ile günden güne hızla büyüyen bir şehir olduğunu, 750 kişilik spor salonu ile Aksaray'ın beklentilerine tam manasıyla cevap verebilmenin mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, bu anlamda 2013 yatırım programı kapsamında Aksaray'a 2 bin 500 kişilik yeni bir spor salonu kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'nin sürekli geliştiğini, büyüdüğünü belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Tek parti hükümetiyiz. Siyasal istikrar, ekonomik istikrar var. Sağolsun sayın Başbakanımızın hem ülkemiz insanına hem dünyaya güven veren bir duruşu var siyasi anlamda. Bütün bunları milletimiz için büyük faydalara, hizmetlere dönüştürmenin gayretlerini veriyoruz ve elbette ki bütün bu hizmetleri yürütürken, ilimizin seçilmiş milletvekilleri yine aynı şekilde belediye başkanımızın çaba ve gayretleri ile açığa çıkan sinerji ile yol almaya devam ediyoruz. Daha pek çok şey inşallah yapılacak, biz gayret içinde çalışıyoruz. Yeni bir Bakanlığız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'yız. Genç bir Bakanlığız dinamik bir Bakanlığız, dinamik bir şekilde hizmetlerimizi sürdürüyoruz."

Daha sonra Atatürk Stadyumu'na geçen Bakan Kılıç, yetkililerden bilgi aldı. Somuncu Baba Türbesi'ni de ziyaret eden Kılıç, dua etti ve belediye tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi'ni gezdi.

-Gençlere börek ısmarladı-

Kılıç, Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz ile beraber Dağılgan Spor Kompleksi içinde yer alan Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Burada çeşitli branşlarda açılan kurslara katılan gençlerle sohbet eden Bakan Kılıç, çalışmalarla ilgili bilgi aldı, gençlerin isteklerini dinledi.

Suat Kılıç, incelemelerinin ardından kent merkezindeki Bankalar Caddesi'nde yürüyerek, karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti ve caddedeki dükkanlara girerek esnafla sohbet etti. Bir börekçi salonunda gençlerle konuşan Kılıç, böreklerin parasını da kendisi ödedi.

Tarihi Ulu Camii'nde namaz kılan Bakan Kılıç, Aksaray Üniversitesi yerleşkesi içindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait sosyal tesiste de öğrencilerle bir araya geldi.

Muhabir: Adem Koçak/ Ersin Altınsoy/ Rıfat Yerlikaya

Yayıncı: Ogün Duru - AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement