"Halterde Dopingi Yüzde 95 Önledik" - Son Dakika
Spor

"Halterde Dopingi Yüzde 95 Önledik"

"Halterde Dopingi Yüzde 95 Önledik"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "Dopingle ilgili ciddi tedbirler aldık, başarılı olduk ve dopingi yüzde 95 önledik" "En son Polonya'da yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda alı...

19.11.2013 11:23

ÇAĞRI TURGUT - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, "Dopingle ilgili ciddi tedbirler aldık, başarılı olduk ve dopingi yüzde 95 önledik" dedi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 5 sporcunun dopingli çıkması üzerine Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'un istifa ettiğini anımsattı.

"Başbakanımız ve bakanlığımızın talimatıyla göreve talip olduk" diyen Taşpınar, "Çok karışık bir camia bulduk, hemen hemen dopinge bulaşmayan sporcu yoktu. Dopingle ilgili ciddi tedbirler aldık, başarılı olduk ve dopingi yüzde 95 önledik. Diğer federasyonların örnek alacağı tedbirler uyguladık. Bir tanesi, her ulusal şampiyona öncesi sporculardan numune aldık. Daha sonra milli takım kamplarında da numune aldırdık. Yani sporculara hiç fırsat vermedik" şeklinde konuştu.

Taşpınar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın doping konusunda sıfır tolerans tanıdığını ve antrenörleri bilgilendirdiklerini kaydetti.

Sporcuların "doping" kullanmalarına müsaade etmeyeceklerini her fırsatta dile getirdiklerine dikkati çeken Taşpınar, şöyle konuştu:

"Eğer dopinge bulaşan antrenör varsa ona da ceza vereceğiz' dedik, etkileyici tedbirlerden biri de buydu. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemeyiz ama bunun da etkili olduğu kanaatindeyiz. En son Polonya'da yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda, alınan numunelerde 69 sporcuda doping çıkmış. Türkiye'den ise 1 sporcu dopingli çıktı, bu bizim çok başarılı olduğumuzu kanıtlıyor. Son günlerde 'Halter Federasyonu dopingle mücadele konusunda başarılı oldu' diye yazılar çıkmaya başladı. Dopingle ilgili sıkıntı yaşayan federasyonlara yardımcı olabiliriz, onlara ışık tutabiliriz."

Taşpınar, antrenör, sporcu ve başkanların Türkiye'yi yurt dışında rezil etmeye hakkının olmadığını ve Türkiye'nin buna layık olmadığını vurguladı.

"Doping" kullanımının haksızlık olduğunu ve spora hile karıştırmak olduğunu belirten Taşpınar, "Bir sporcu doğal yöntemlerle emek vererek çalışıyor, diğeri hile bulaştırıyor. Spor bunun neresinde kalıyor? Herkes çıksın mertçe emeğinin, fizik yapısının karşılığını ortaya koysun madalyayı o şekilde alsın" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Halterde Dopingi Yüzde 95 Önledik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement