Hava Sporları - Son Dakika
Spor

Hava Sporları

Hava Sporları

Kayseri'de Ali Dağı'nda düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Test Kupası dördüncü gün uçuşları sona erdi

29.08.2013 18:12

Kayseri'de Ali Dağı'nda düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Test Kupası dördüncü gün uçuşları sona erdi. 61 kilometre mesafedeki Develi Şahmelik bölgesine uçuş yapan pilotlardan İranlı Alireza Esna Asharı, 3 bin 214 puanla birinci oldu.

Uçuşlardan önce 8 ülkeden 33'ü yabancı 100 pilot, teknik heyetten güzergah ve hava durumu hakkında brifing aldı. Daha sonra sporcular 61 kilometrelik Develi Şahmelik hedefine gol yapmaya çalıştı. 26 pilotun gol noktasına ulaştığı dördüncü gün uçuşlarında İran'dan Alireza Esna Asharı, 3 bin 214 puanla birinci, Semih Sayır 2 bin 915 puanla ikinci, Stef Juncker 2 bin 834 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlar kategorisinde Türk pilot Ayşe Bayrak birinci, Rusya'dan Daria Krasnova ikinci ve Rusya'dan Marina Olexina üçüncü oldu.

Takımlar kategorisinde ise Golden Eangle birinci, Russia ikinci ve Lsuk üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyona, 30 Ağustos'ta ödül töreniyle sona erecek.

Dördüncü gün uçuşlarını Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve davetliler de takip etti.

Kaymakam Çetinkaya, burada yaptığı açıklamada, hava sporları ve turizm değerleriyle ünlü bir ilçede görev yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yıldırım da 100 pilotun havada 100 kilometrelik alanda yarıştığını belirterek, organizasyonun oldukça geniş kapsamlı olduğunu kaydetti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hava Sporları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement