Havuzda Rekor Üstüne Rekor - Son Dakika
Spor

Havuzda Rekor Üstüne Rekor

Havuzda Rekor Üstüne Rekor

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan: "Bu yıl sadece Aralık ayında 103 Türkiye rekoru kırıldı" "Kırılan her yeni rekor bizi, olimpiyat hayalimize bir kulaç daha yaklaştırıyor" "Artık Türk yüzücüler her şampiyonada final yüzecek seviyeye geldi"

24.12.2013 11:33

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Altyapılarda ve milli takımlarda yapılan yatırımlarla adından söz ettiren yüzmede, sporcular rekora doymuyor. Üst üste kırdıkları rekorlarla gelecek vadeden Türk yüzücüler, son bir ayda 103 rekora imza attılar.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sadece aralık ayında 103 Türkiye rekoru kırıldığını belirterek, "Kırılan her yeni rekor bizi, olimpiyat hayalimize bir kulaç daha yaklaştırıyor" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana hep daha ileriye, daha iyiye gitmek için çalıştıklarını ifade eden Bozdoğan, "Son yıllarda yaptığımız atılımlar, bunun bir göstergesi. Türkiye'de potansiyel var, sporcu var, altyapı var, tesis var. Sadece iyi bir yol haritası gerekiyor. Bizim sporcularımız en iyisini hak ediyor. Bu yüzden biz de her alanda konusunun en iyi uzmanlarıyla çalışmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl da aynı şekilde, gerek müsabakalar gerekse gelişime yönelik çalışmalar bakımından oldukça yoğun bir yıl geçirdik" diye konuştu.

Federasyon faaliyet programında yer alan şampiyonalarda, rekorların peş peşe geldiğini anlatan Bozdoğan, "Sadece yılın son ayında bile inanılmaz bir rekor trafiği yaşadık. Sporcularımız, 12-16 Aralık'ta Danimarka'da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nda 12 yarı final, 5 final yüzdüler ve 9 Türkiye rekoru kırdılar. 12-15 Aralık'taki Merve Terzioğlu Yıldızlar Şampiyonası'nda 36, 19-22 Aralık'taki Türkiye Kış Şampiyonası'nda ise 58 Türkiye rekoru kırıldı ve son 1 ayda toplam rakam 103'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

3 yılda 871 rekor

Ahmet Bozdoğan, 2010-2013 yılları arasında 871 rekora imza atıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırılan rekorlar, sporcularımızın her geçen gün daha da geliştiğini gösteriyor. Artık Türk yüzücüler her şampiyonada final yüzecek seviyeye geldi. İnanıyorum ki sporcularımızın dereceleri bu hızla gelişmeye devam ettikçe, birkaç yıla kadar uluslararası alanda da madalyalar gelmeye başlayacaktır."

Gelecek yıldan itibaren sporculara, performans geliştirici malzeme dağıtımı yapmaya başlayacaklarını ifade eden Bozdoğan, malzemelerin yurt dışından getirileceğini ve kulüplere teslim edileceğini kaydetti.

Spor Genel Müdürlüğü ve Turkcell ile başlattıkları Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri ile ilgili projenin tüm hızıyla devam etitğini anlatan Bozdoğan, "Bu merkezlere atadığımız deneyimli yabancı ve yerli antrenörlerle çalışmalara başlandı. Çalışmalar sonunda, Kayseri'den Bora Yağan, erkekler 13 yaş 1500 metre serbestte Türkiye şampiyonu, 400 ve 200 metre serbestte ise Türkiye üçüncüsü olarak ilimize, Türkiye şampiyonalarındaki ilk madalyalarını kazandırmıştır. Tabzon ve Ankara'daki merkezler de faaliyete geçti. Bursa ise gelecek yıl ocak ayında hizmete girecek" ifadelerini kullandı.

Milli takımlara da değinen Bozdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Ocak'tan itibaren, 2016 Olimpiyatları'nda final ve madalya hedefi bulunan 5 sporcumuz devamlı, 3 sporcumuz ise aralıklı ABD'de Michael Phelps'in ve ABD Milli Takımı'nın antrenörü Bob Bowman ile çalışmaya başlayacaklar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Havuzda Rekor Üstüne Rekor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement