İngilizlere Türk Joker - Son Dakika
Spor

İngilizlere Türk Joker

İngilizlere Türk Joker

İngiltere milli takımının Türk asıllı İngiliz futbolcu Leon Osman'ın kadroya çağırması geniş yankı uyandırdı.

09.11.2012 11:20  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere milli takım menajeri Roy Hodgson tarafından Türk asıllı İngiliz futbolcu Leon Osman'ın kadroya çağrılması İngiliz basınında geniş yankı uyandırırken, 31 yaşındaki hücum oyuncusunu  yakından tanıyan ve takip edenler bu davetin daha erken gelmesi gerekitğini belirtiyor.

Babası Kıbrıs Türkü olan 1981 doğumlu Osman, futbola 1997'de Everton akademisinde başladı. Everton akademisiyle birlikte, Futbol Federasyonu'nun gençler için düzenlediği ulusal bir kupayı kazandı. Kupa sonrası diz sakatlığı yaşayan Osman, futbola 1 yıl ara vermek zorunda kaldı.

Yılın oyuncusu

2000 yılında profesyonel sözleşmeye imza atan Osman, 2002 yılında Carlisle Unied'a deneyim kazanması için kiralandı. Burada harika bir performans gösteren hücum oyuncusu, sezon sonunda İngiltere 3. Ligi'nde yılın oyuncusu seçildi. Beklenilen gelişimi gösteren Osman, Everton'dan yeni bir sözleşme kapattı.

Carlisle'dan döndükten sonra derin kadroda oynama fırsatı bulamayacağı düşünülen Osman, 3 aylığına Derby County'e kiralandı. Derby'de de oldukça iyi oynayan ve göze giren Osman'ın bonservisi için uğraşan dönemin Derby menajeri George Burley, Everton'dan kesin bir dille "Satmıyoruz" cevabı aldı.

Tam bir joker

Kiradan döndükten sonra Everton kadrosunda şans bulmaya başlayan Osman, menajer david Moyes'in gözüne girmeye başladı. 2004/05 ve sonraki sezonlarda sürekli takımın iskelete kadrosunda yer alan Leon Osman bugüne kadar 314 maça çıktı ve 45 gol kaydetti.

Kariyerine 4-4-2'nin sağ kanatı olarak başlayan Osman, sonraki yıllarda ters kanatta, orta sahanın merkezinde, forvet arkasında başarılı performanslar gösterdi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor İngilizlere Türk Joker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement