Ismael Sosa Şili'de Şampiyon - Son Dakika
Spor

Ismael Sosa Şili'de Şampiyon

Ismael Sosa Şili\'de Şampiyon

Gaziantepspor’da 2,5 sezon boyunca forma giyen Arjantinli golcü Ismael Sosa, Şili’nin Universidad Catolica takımıyla 2013-14 Apertura (açılış) Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.

09.12.2013 21:51

Gaziantepspor'un 2010 yılının temmuz ayında transfer ettiği ve kendisinden çok şey beklenen Ismael Sosa, Gaziantepspor'dan ayrıldıktan sonra bu yılın başında sözleşme imzaladığı Şili'nin Universidad Catolica takımı ile kariyerinin ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Independiente'de başlayan futbol kariyeri, 2009 yılında Argentinos Juniors takımına kiralandığında çıkışa geçen Sosa, 2009-10 Clausura (kapanış) liginde şampiyon olan takımının en golcü ismi olmuştu. Bu aynı zamanda Juniors'un 1985'ten sonra kazandığı ilk şampiyonluktu ve bu güne kadarki son şampiyonluğu olarak kaldı.

Sosa Gaziantepspor'da oynadığı 2,5 sezon boyunca kalitesini gösterse de bir türlü beklenen seviyeye gelemedi. Buna rağmen takımdan ayrılışı kendi isteğiyle olmuş, bu sezonun başındaki Antalya kampına katılmayarak Şili'nin başkenti Santiago'nun takımlarından Universidad Catolica'ya imza atmıştı.

Takımın en golcüsü

Geçtiğimiz hafta sonu son haftası oynanan Şili 2013-14 sezonu Apertura liginde, La Católica, Union La Calera'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek 2. sıradaki O'Higgins takımına karşı olan averaj üstünlüğünü koruduve 39 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Kulüp 2005'ten bu yana şampiyonluk sevinci yaşamamıştı. Sosa, maçta takımının ikinci golünün altına imzasını koydu ve gol sayısını 9'a çıkartarak hem takımının ligdeki en golcü ismi oldu, hem de krallık yarışını üçüncü sırada tamamladı. 26 yaşındaki futbolcu aynı zamanda Şili Kupası'nda da yarı finale yükselen kulübüyle beraber gelecek sezon Libertadores Kupası'nda mücadele edecek.

Universidad Catolica adından da anlaşılacağı gibi Şili'deki Katolik Üniversitesi'nin futbol branşı olarak 1937'de kurulmuş bir kulüp.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ismael Sosa Şili'de Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement