"İtalya'ya Gitme, Orada Irkçılık Var" - Son Dakika
Spor

"İtalya'ya Gitme, Orada Irkçılık Var"

"İtalya\'ya Gitme, Orada Irkçılık Var"

Juventus'ta top koşturan Pogba, Manchester United'ın Antrenörü Ferguson'un, "İtalya'da ırkçılık var, oraya gitme" diye kendisini uyardığını söyledi.

02.01.2014 18:01  Güncelleme: 18:13

Juventus talip

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Juventus'un Gine asıllı Fransız oyuncusu Paul Pogba, La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, kariyeri ve özel yaşamına ilişkin açıklamalarda bulundu. İngiltere'de başladığı profesyonel kariyerini, Temmuz 2012'den bu yana İtalya'da sürdüren Pogba, yaklaşık bir buçuk yıl birlikte çalıştığı Alex Ferguson'a ilişkin, "Ferguson'la çalışmak, kendinizi gerçekten futbolcu gibi hissetmeniz demektir. O çok derini, ileriyi ve henüz ortada bile olmayan gelişmeleri görebilen birisi. İleride başarılı olacak olan oyunculara çok önceden inanmış birisi, az oynasam bile bana da" diye övgü dolu sözler sarf etti.

İngiltere de cehennemdi

İtalya'ya gelişi öncesi Ferguson'un kendisine, "Orada aşırı ırkçılık var, kendini kötü hissedersin" dediğini anlatan 20 yaşındaki siyahi oyuncu,

"Ben aynı fikirde değilim. İngiltere'ye de alışmam zor olmuştu. 6 aylık alışma süresi cehennem gibiydi ve dillerini bile konuşamıyordum. Onlar da çok sempatik değillerdi. Irkçılık her yerde var, İngiltere'de de. John Terry ile Evra'ya 7 kez 'zenci' diye bağıran Luis Suarez bunun örnekleridir" diye konuştu.

Balotelli kötü çocuk değil

Pogba, Juventus taraftarının, rakip siyahi oyunculara karşı ırkçı tutum takındığı zaman kendisini kötü hissettiğini söyledi.

Pogba, sık sık ırkçı söylemlere maruz kalan Milan'ın siyahi yıldızı Mario Balotelli hakkında ise, "O, kötü çocuk gibi gösteriliyor hep, ama esasında çok iyi birisi. Çocukluğunda yaşadığı acılar, onda derin izler bırakmış" ifadelerini kullandı.

İtalyan futbolunun, İngiltere'ye göre daha çok taktik içerdiğini dile getiren Pogba, "Ancak şu dönemde değeri bilinmiyor. Burada çok baskı, endişe, gerilim ve takıntılık var. Ancak her şeye rağmen İtalyan futbolu olağanüstü" dedi.

Juventus'ta iyi olduğunu belirten Pogba, çocukluktan beri Arsenal ya da Barcelona'da oynamayı arzuladığını da gizlemedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'İtalya'ya Gitme, Orada Irkçılık Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement