Kartal Kupa Aşkına... - Son Dakika
Spor

Kartal Kupa Aşkına...

Kartal Kupa Aşkına...

Ziraat Türkiye Kupası play off maçında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek.

28.10.2010 10:08

Ziraat Türkiye Kupası play off maçında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek. Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Aytekin Durmaz yönetecek. Saat 19:30'da başlayacak karşılaşmada Durmaz'ın yardımcılıklarını Muharrem Yılmaz ve Bahtiyar Birinci yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serdar Karakaş.

Kanaltürk'ten canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayuı Sporx.com Canlı Anlatım Servisi farkıyla dakika dakika takip edebilirsiniz.

BEŞİKTAŞ MORAL ARIYOR

Spor Toto Süper Lig'de haftalardır galbiyet alamayan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı bu karşılaşma ile hem gruplara kalmak, hemde şeytanın bacağını kırarak uzun süredir beklenen galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Üst üste yaşanan sakatlıklar yüzünden haftalardır tam kadro olarak mücadele edemeyen siyah beyazlılarda eksiklerin yavaş yavaş düzelmesi sevinç yaratıyor. Fatih Tekke ve Guti'nin ardından Aurelio'nun da fizyoterapistler eşliğinde çalışması teknik heyette sevinçle karşılanırken, cezası sona eren Tabata'nın da maç kadrosunda olması bekleniyor.

MERSİN İDMANYURDU SÜRPRİZ PEŞİNDE

Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan Mersin İdmanyurdu ise tam anlamıyla bir sürpriz peşinde.

Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Güney ekibi iyi mücadele için sahaya çıkacaklarını belirtirken, Beşiktaş'ın son 4 maçını kaybetmesinin bir şeyi değiştirmeyeceğini, rakiplerinin gücünün ortada olduğunu söylediler.

SAAT: 19:30

STAT: FİYAPI İnönü

HAKEM: Aytekin Durmaz

YAYIN: Kanaltürk & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Rüştü

Hilbert

Zapotocny

İ.Toraman

İsmail

Necip

Fink

Onur

Holosko

Tabata

Bobo

MERSİN İ.Y.

Kerem

Joseph

Fatih

Nurullah

Erdal

Hasan

Mehmet

Ernani

Yunus

Mustafa

Şeyhmus

BEŞİKTAŞ 8 KEZ KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

1962-63 sezonundan beri organize edilen Z.Türkiye Kupası’nı Beşiktaş daha önce 8 kez (1974-75, 1988-89, 1989-90, 1993-94, 1997-98, 2005-06, 2006-07 ve 2008-09 sezonlarında) müzesine götürdü. Mersin İdman Yurdu ise Z.Türkiye Kupası’ndaki en büyük başarısını final oynadığı 1982-83 sezonunda elde etti. Mersin İdman Yurdu 1982-83 sezonunda sırasıyla Göztepe, Bursaspor, Sarıyer ve Trabzonspor’u eledikten sonra finalde Fenerbahçe ile eşleşmiş ve deplasmanda 2-0 yenildiği sarı-lacivertli rakibine evinde de 2-1 mağlup olarak kupayı Fenerbahçe’ye kaptırmıştı. Aynı zamanda bu kupa Fenerbahçe’nin kazandığı son Türkiye Kupası oldu.

EKİM AYI KARTAL'A YARAMADI

Beşiktaş, Ekim ayı içinde oynadığı 4 resmi maçta da rakiplerine mağlup oldu. Süper Lig'in 7.haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 1-0, 8.haftada evinde Manisaspor'a 3-2 ve son olarak 9.haftada Kayserispor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, UEFA Avrupa Lig L grubu 3.maçında sahasında Porto'ya 3-1 yenildi. Beşiktaş, en son galibiyetini UEFA Avrupa Ligi L grubundaki 2.maçında 30 Eylül 2010 tarihinde Rapid Wien'i deplasmanda 2-1 yenerek almıştı.

MERSİN İ.Y DEPLASMANDA YENİLMİYOR

Ziraat Türkiye Kupası play-off turunda deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Mersin idman Yurdu, bu sezon yer aldığı Bank Asya 1.Lig’de deplasmanda oynadığı 4 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Mersin İdman Yurdu deplasmanda oynadığı maçlarda Adanaspor, Karşıyaka ve Güngören Belediyespor ile golsüz berabere kalırken Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı. Mersin İdman Yurdu’nun Samsunspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşma ise konuk takım 1-0 galip durumdayken ev sahibi Samsunspor teknik direktörü Yüksel Yeşilova’nın bıçaklanması sebebiyle maç yarıda kalmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kartal Kupa Aşkına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement