Kbü'de Beşiktaş'ta Taraftarlık Konulu Sempozyum Yapıldı - Son Dakika
Spor

Kbü'de Beşiktaş'ta Taraftarlık Konulu Sempozyum Yapıldı

Kbü\'de Beşiktaş\'ta Taraftarlık Konulu Sempozyum Yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ÜNİBJK Taraftar Topluluğu tarafından organize edilen ‘Beşiktaş’ta Taraftarlık’ konulu Sempozyum, Beşiktaş yönetiminin katılımı ile gerçekleştirildi.

28.03.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ÜNİBJK Taraftar Topluluğu tarafından organize edilen 'Beşiktaş'ta Taraftarlık' konulu Sempozyum, Beşiktaş yönetiminin katılımı ile gerçekleştirildi.

BJK İletişim Koordinatörü Tuğrul Yenidoğan'ın moderatörlüğünde, Beşiktaş Kulüp 2. Başkanı ve Karabüklü iş adamı Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Metin Albayrak, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay'ın katılımları ile Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma, Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve ÜNİBJK Taraftar topluluğu katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ahmet Nur Çebi, "Çocukken Karabük'e gelmiş ve çocukluğunu ve gençliğini burada yaşamış biri olarak en güzel günlerimi Karabük'te geçirdiğimi belirtmek isterim. Beşiktaşlı biri olarak Beşiktaş'ın simgesi olan Karabük'ün Kartaltepe Mahallesinde büyüdüm. Görüyorum ki o zamandan bu zamana Karabük gerçekten çok büyük değişim ve gelişim göstermiş. Benim için Kardemir Karabük spor'da çok önemli. Çünkü Kardemir Karabükspor'u kuran benim babam Yaşar Kaptan Çebi'dir. Bugüne kadar Karabük'e olan görevlerimi yaptım ve yapmaya da devam edeceğim" dedi.

Genel Sekreter Metin Albayrak ise ÜNİBJK taraftar topluluğundan çok etkilendiklerini belirterek, Karabük ve Safranbolu'da BJK store açılması konusunda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden sempozyumda Ahmet Nur Çebi, kulüplerin altyapılarından gelir sağlamaları gerektiğini ve bu yönde çalışmaları sürdüklerini belirterek, Üniversiteli gençlerden beklentileri konusunda, "Taraftar ne kadar güçlü ve iyi ise kulüplerde o kadar yukarılara çıkar. Üniversiteli gençlerin kongre üyesi olmalarını, yapabildikleri ölçüde kulüplerine maddi kaynak (forma, bilet almak gibi) sağlamalarını, iyi birer taraftar olmalarını, Beşiktaş'a yakışan hareketlerde bulunmalarını istiyorum" diye konuştu.

Yabancı oyuncu kontenjanı konusunda da 5+1+2 şeklinde kulüpler birliğine bildirdiklerini belirten Çebi, Bursaspor taraftarı ile ilgili bir sorun olmadığı, görüşmeler sonucunda olumlu yol alındığını sözlerine ekledi.

Sempozyumun sonunda kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, "Değerli başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine Beşiktaş - Bursaspor maçına giderken kaza geçiren öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere üniversitemize kadar teşrif etmelerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir Beşiktaşlının Beşiktaşlıya olan bir vefa borcu olduğunu gösteriyor. Karabük Üniversitesi kurulalı yedi yıl oldu ama bu kısa süre içerisinde spor alanında kendisinden çok söz ettirecek. Değerli büyüğümüz Ahmet Bey stadyumumuzun açılmasında, açıldıktan sonrada Karabük Üniversitesi'ne katkı vereceğini söyledi. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Sempozyum, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Metin Albayrak, Beşiktaş Kulübü Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay ve Beşiktaş Kulübü İletişim Koordinatörü Tuğrul Yenidoğan'a günün anısına plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi.

Sempozyumun ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal eşliğinde Beşiktaş yönetimi, Üniversite stadyumunda incelemelerde bulundular. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kbü'de Beşiktaş'ta Taraftarlık Konulu Sempozyum Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement