Kusursuz Heat! - Son Dakika
Spor

Kusursuz Heat!

Miami Heat, konferans yarı final serisinin ilk maçında Brooklyn Nets'i ikinci yarıdaki oyunu ile yıktı ve 1-0 öne geçti.

07.05.2014 10:31

Miami Heat, bir haftayı aşkın süre sonra yeniden sahaya çıktı ve Doğu Konferansı yarı final eşleşmesinin ilk maçında Brooklyn Nets'i 107-86 yenerek, seride 1-0'lık üstünlüğü ele geçirdi. Serinin ikinci maçı Perşembe gecesi oynanacak.

Bu sezon 2'si hazırlık maçı olmak üzere toplam 6 defa karşılaşan ve tümünde Brooklyn Nets'e kaybetmekten kurtulamayan Miami Heat, hesabı play-off'ta gördü. Charlotte Bobcats serisini geçtiğimiz pazartesi günü noktalayan Heat, tam tersine Toronto Raptors karşısında yedinci maçın son saniyeye kadar mücadele etmek zorunda kalan Brooklyn Nets'e şans tanımayarak, 107-86 ile seride üstünlüğü yakaladı.

American Airlines Arena'nın ev sahipliği yaptığı serinin ilk maçı oldukça dengeli başladı. LeBron James ve Paul Pierce'ın karşılıklı 6'şar sayısı ile ön plana çıktığı ilk çeyrek 22-20 Heat üstünlüğü ile geçilirken, ikinci çeyrekte her iki takımda da daha fazla isim skor katkısı sağladı. Mario Chalmers ile Dwyane Wade'in Heat, Joe Johnson ile Deron Williams'ın da Nets adına sorumluluk aldığı bu bölümde karşılıklı basketler bir takım adına farkın açılmasını önlerken, ilk yarı 46-43 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın Heat adına kırılma anları ise ikinci yarıda yaşandı! Üçüncü çeyrekte 7 farklı oyuncusu ile skor üretmeyi başaran ev sahibi, rakibinin hücumunu dönem dönem kitlerken, periyot sonunda 17 sayıya ulaşan Williams dışında istikrarlı bir skorer bulmasına da izin vermeyerek son 12 dakikaya 79-66 önde girdi. Çok sayıda elden skor üretmeye devam eden Heat, farkı bitime yaklaşık 5 dakika kala 20 sayıya kadar çıkardı. Nets kalan sürede galibiyetin mümkün olmadığını anlayınca sahaya daha az dakika bulan oyuncuları sürünce fark daha fazla kapanmadı ve Heat 107-86'lik skorla seride 1-0 öne geçti.

Heat'te James 22 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Ray Allen kenardan 19 sayı getirdi. Chris Bosh'un 15 sayı, 11 ribauntla double double yaptığı gecede Wade 14, Chalmers ise 12 sayıyla oynadı. Nets'te ise Williams ve Johnson 17'şer sayıyla maçı noktalarken, Kevin Garnett kariyerinde ilk defa bir play-off maçında sayı kaydedemedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement