Milli Bisikletçide Doping Çıktı - Son Dakika
Spor

Milli Bisikletçide Doping Çıktı

Milli Bisikletçide Doping Çıktı

Mart ayındaki Cezayir Turu'nda alınan numunesinde EPO'ya rastlanan milli bisikletçi Mustafa Sayar'ın müsabakalara katılma hakkı, UCI tarafından geçici olarak askıya alındı Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: "Sporcularımız milli takım dışında birçok uluslararası organizasyona katılıyor, bu da böyle bir durumda gerçekleşmiş bir durumdur. Bu nedenle bilgim dahilinde değil"

15.07.2013 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklette, mart ayında yapılan Cezayir Turu'nda alınan numunesinde EPO'ya rastlanan milli sporcu Mustafa Sayar'ın müsabakalara katılma hakkı, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından geçici olarak askıya alındı.

UCI'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Cezayir Turu sırasında idrar örneği alınan Sayar'ın numunelerinde, doping kabul edilen yasaklı maddelerden EPO bulundu. Numunenin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'na (WADA) akredite olan Fransız Chatenay-Malabry Laboratuvarı'nda raporlandığı kaydedildi.

Sayar'ın müsabakalara katılma hakkının, geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada ayrıca milli bisikletçinin B numunesinin analizini isteme hakkına da sahip olduğu bildirildi.

Sayar'a verilen geçici men cezasının, konuyla ilgili Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan gelecek geri bildirimlere kadar devam edeceği de açıklamada yer aldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcularının milli takım dışında birçok uluslararası organizasyona katıldığını belirterek, "Bu da böyle bir durumda gerçekleşmiş bir durumdur. Bu nedenle bilgim dahilinde değil" dedi.

Torku Şekerspor forması giyen Sayar, 2013 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu kazanmıştı.

Daha çok dayanıklılık sporcuları tarafından tercih edilen EPO, kanın oksijen taşıma kapasitesini artırıyor ve sporcunun daha geç yorulmasını sağlıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Bisikletçide Doping Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement