Mısırlı Trezeguet Celtic Yolunda - Son Dakika
Spor

Mısırlı Trezeguet Celtic Yolunda

Mısırlı Trezeguet Celtic Yolunda

Mısır'ın Al Ahly takımında forma giyen golcü Mahmoud Hassan ,Celtic'ten bir teklif aldığını ve İskoç ekibinde oynamaktan onur duyacağını açıkladı.

04.01.2014 00:35  Güncelleme: 00:54

İskoçya Premiership'te en yakın rakibi Motherwell'in 11 puan önünde bulunan Celtic, Mısır Premier Ligi takımlarından Al Ahly forması giyen 19 yaşındaki Mahmoud Hassan'la ciddi anlamda ilgileniyor. Konuyla ilgili Mısır basınına konuşan Hassan, Celtic'ten bir teklif aldığını ve İskoç ekibinde oynamaktan onur duyacağını açıkladı.

Mısır Ligi yine iptal

Oyuncu, daha önce temmuz ayında da kiralık olarak Nottingham Forest'e transfer olacağı haberlerinin konusu olmuş, ama kulübü Al Ahly'nin fiyat yükseltmesi üzerine transfer suya düşmüştü. Mısır milli takımının sadece alt yaş gruplarında forma giyen golcünün çalışma izni alması da önündeki pürüzlerden birisi. Celtic ise bu engeli "yüksek yetenekli göçmen programı" ile aşmak istiyor. Bu kanuna göre sanat, eğitim, iş dünyası ve spor dallarında üstün yeteneğe sahip olan kişiler veya televizyon programcıları, belirli aralıklarla gözden geçirilmek şartıyla çalışma izni alabiliyorlar. İskoç kulübü de 19 yaşındaki Hassan'ı bu kategori ile Ada futboluna kazandırmak istiyor.

Türkiye'de de sahne aldı

Nottingham Forest dışında, daha önce Stuttgart ve Nice kulüplerinin de talip olduğu Mısırlı Trezeguet için Al Ahly kulübü 1 milyon paundluk bir bonservis bedeli belirlemiş durumda. Geçtiğimiz yıl, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılacak takımları da belirleyecek Afrika Gençler Kupası'nda şampiyon olan Mısır formasıyla iyi işler yapan oyuncu, ardından ülkemizdeki turnuvada takımının İngiltere'yi 2-0 mağlup ettiği maçta 1 de gol atmıştı. Mısır Ligi'nin uzun süredir oynanmıyor olması sebebiyle maç eksiği bulunan Hassan, buna rağmen kulübü ile Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşamış ve aralık ayında takımıyla FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda mücadele etmişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mısırlı Trezeguet Celtic Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement