Nadal ve Murray, Avustralya Açık'ta İkinci Turda - Son Dakika
Spor

Nadal ve Murray, Avustralya Açık'ta İkinci Turda

Nadal ve Murray, Avustralya Açık\'ta İkinci Turda

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Nadal ve 4 numaralı seribaşı Murray, ikinci tura yükseldi 24 numaralı seribaşı Seppi, 4 saat 18 dakika sonunda evsahibi ülkeden Hewitt'i 3 2 yenerek tur atladı.

14.01.2014 13:50

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Avustralyalı Bernard Tomic'in, ikinci setin başında sakatlığı nedeniyle oyundan çekilmesiyle ikinci tura yükseldi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden turnuvada, tek erkekler ilk tur mücadelesinde, geçen yıl sakatlığı yüzünden şampiyonaya katılamayan 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, evsahibi ülkeden dünya 57'ncisi Bernard Tomic ile karşı kaşıya geldi.

2009 şampiyonu İspanyol raket, Rod Lover Arena'da oynanan maçın ilk setin 9. oyununda rakibinin servisini kırarak, seti 6-4 kazandı. Maçın başında sakatlanan ve hissettiği acı yüzünden okunan Tomic, set biter bitmez karşılaşmaya devam edemeyeceğini belirterek oyundan çekildi ve hükmen yenik sayıldı. Nadal da tur atladı. Turnuvaya veda eden Tomic'in durumunun, detaylı sağlık taramasından sonra belli olacağı bildirildi.

Nadal, ikinci maçını, henüz uluslararası bir başarısı bulunmayan 18 yaşındaki bir başka Avustralyalı Thanasi Kokkinakis ile oynayacak.

Tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, ilk turda karşılaştığı Japon Go Soeda'yı 6-1, 6-1 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yendi ve ikinci turda, eleme maçlarından ana tabloya girmeyi başaran Fransız Vincent Millot'nun rakibi oldu.

Seppi-Hewitt maçı nefes kesti

Tek erkeklerdeki bir başka ilk tur maçında, 24 numaralı seribaşı İtalyan Andreas Seppi, evsahibi ülkeden 2005 şampiyonu dünya 43 numarası LIeyton Hewitt ile ikinci tur mücadelesi verdi.

Rod Lover Arena'da 42 derece sıcaklıkta oynanan maçın ilk seti, büyük bir mücadeleye sahne oldu. 54 dakika süren ve sonucu "tie break"le belirlenen seti, 7-6 Seppi aldı. İtalyan tenisçi, ikinci sette daha rahat gözüktüğü ikinci seti de 6-3 kazandı ve durumu 2-0 yaptı.

Yaklaşık 2 hafta önce Uluslararası Brisbane Tenis Turnuvası finalinde 6 numaralı seribaşı Roger Federer'i yenerek kupayı kazanan Hewitt, seyircisinin de yoğun desteğiyle üçüncü seti 7-5 kazanmayı başardı. Dördünce seti de aynı skorla alan eski dünya 1 numarası, maç denge getirdi (2-2).

Final setinde, merkez kortu dolduran tenisseverler, harika bir mücadeleye tanıklık etti. 63 dakika süren seti, 7-5 kazanan Seppi, 4 saat 18 dakika süren karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Seppi, ikinci turda ABD'li Donald Young ile eşleşti. - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Nadal ve Murray, Avustralya Açık'ta İkinci Turda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement