Okçuluk: Dünya Kupası - Son Dakika
Spor

Okçuluk: Dünya Kupası

Okçulukta Dünya Kupası 2. ayak müsabakaları Antalya'da başladı.

06.06.2017 14:52

Okçulukta Dünya Kupası 2. ayak müsabakaları Antalya'da başladı.

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde malzeme kontrolü ve resmi antrenmanla başlayan organizasyona, 39 ülkeden 289 sporcu katılıyor.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası 2. ayak müsabakalarının 6 gün süreceğini söyledi.

Organizasyonda milli takım olarak 14 sporcuyla yer aldıklarını belirten Ergin, şöyle konuştu:

"Çok iyi hazırlandık. Ekim ayından beri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yılki hedefimiz, ekim ayında yapılacak dünya şampiyonaları. Bugün başlayan yarışmalar, bizim için ön hazırlık niteliğinde. İyi, kariyerli, genç yaşlarında iyi başarılar elde etmiş bir takımımız var. Şanghay'da yapılan birinci ayak yarışmalarında 4 sporcumuz puan almayı başarmıştı. Burada hedefimiz hem o sporcularımızın ve diğerlerinin puan almasını sağlamak hem de kendi evimizde madalyalı bir yarışma geçirebilmektir."

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu da Dünya Kupası 2. ayak müsabakalarının, Dünya Şampiyonası hazırlığı olduğunu ifade etti.

Organizasyondaki sporcuların yanı sıra idareci ve diğer resmi görevlileri de saydıklarında yaklaşık 700 kişiyi Antalya'da misafir ettiklerini belirten Topaloğlu, "Bu yarışma, sportif faaliyetin yanında ülkemizi ve Antalya'yı tanıtmanın aracıdır. Sporcular, Antalya'nın bu güzel ikliminde, okçuluk yarışmaları için çok ideal ortamda ve ideal bir sahada yarışıyorlar." diye konuştu.

Dünya Kupası 2. ayak müsabakalarına katılan milli takımda şu sporcular yer alıyor:

Klasik yay erkekler: Mete Gazoz, Onur Tezel, Muhammed Bilal Güneri, Erdal Meriç Dal

Klasik yay kadınlar: Yasemin Ecem Anagöz, Gülnaz Büşranur Coşkun, Aybüke Aktuna, Fatma Buket Aycan

Makaralı yay erkekler: Demir Elmaağaçlı, Evren Çağıran, Samet Can Yakalı

Makaralı yay kadınlar: Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı, Aleyna Alçınar

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Okçuluk: Dünya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement