Parayı Değil Vatan Sevgisini Tercih Etti - Son Dakika
Spor

Parayı Değil Vatan Sevgisini Tercih Etti

Belçika'da doğup büyüyen uzman fizyoterapist Sedat Yılmaz, düşük ücret almasına rağmen Türk sporculara faydalı olabilmek için Türkiye'ye dönerek Atletizm Federasyonu'nda çalışmaya başladı Yılmaz: "Orada gördüğüm eğitimle burada Türk sporculara, milletime yardımcı olmak istiyorum.

27.11.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - Belçika'da doğup büyüyen uzman fizyoterapist Sedat Yılmaz, Belçika'da yüksek maaşla çalışmaya devam etmek yerine Türk sporculara faydalı olabilmek için ülkesine dönmeyi tercih etti.

Ailesiyle tatilde Türkiye'ye gelen ve büyük özlem duyduğu vatanından ayrılmak istemeyen 30 yaşındaki Sedat Yılmaz, ülkesinin sporcularına faydalı olmak ve yurdunda yaşayabilmek için iş aramaya başladı.

Yüksek maaşla çalıştığı Belçika'dan Türk sporculara faydalı olmak için ayrılan Yılmaz, daha düşük ücret almasına rağmen Türkiye'de Atletizm Federasyonu'nda çalışmaya başladı.

Milli takım kamplarında sporcularla yakından ilgilen Yılmaz, Türk sporcularının gelişimi için özveriyle çalışıyor.

Yılmaz, milli takımla geldiği Mersin'de, AA muhabirine, ailesinin Afyonkarahisarlı olduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini ve vatan hasretiyle yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, "Buraya gelmemdeki asıl amaç Türk sporculara faydalı olmaktı. Orada gördüğüm eğitimle burada Türk sporculara, milletime yardımcı olmak istiyorum. Avrupa çok disiplinli bir sistem uyguluyor. O sistemi buraya uygulamaya çalışıyorum" dedi.

Federasyonda tüm sporcularla ilgili özel dosyalar oluşturmaya çalıştığını anlatan Yılmaz, dosyalarda sporcularla ilgili tüm bilgilerin yer alacağını, doktorların ve sporcuların bu dosyalar sayesinde hangi tarihte sakatlandığını ve nasıl bir tedavi gördüğünü kolayca görebileceklerini bildirdi.

Yılmaz, zaman zaman Belçika'daki yaşantısını özlemesine rağmen Türkiye'yi çok sevdiğini ve burada mutlu olduğunu sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Parayı Değil Vatan Sevgisini Tercih Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement