A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kanada'yı 51-33 Yendi - Son Dakika
Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kanada'yı 51-33 Yendi

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kanada\'yı 51-33 Yendi

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 11. Zafer Kupası'nda Kanada'yı 51-33 yendi.

23.08.2014 22:22  Güncelleme: 23:20

"Potanın Perileri" bu skorla Brezilya'dan sonra Kanada'yı da yenerek ikinci maçını da kazandı. Kanada ise ikinci maçında ilk yenilgisini aldı.

İki takımında skor üretmekte zorlanarak başladığı maçın ilk 4 dakikasını Kanada, 6-5 önde geçti. Bu dakikada sonra üstünlüğü tamamen eline alan Türkiye, yakaladığı 15-0'lık seriyle 9. dakika içinde 20-6'lık üstünlüğü yakaladı. Ay-yıldızlı takım ilk çeyreği 14 sayılık farkla önde tamamladı: 22-8.

İkinci çeyrekte de sert savunmasını sürdüren ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan Türkiye, Nevriye Yılmaz'ın basketleriyle 16. dakikada farkı 20'ye çıkardı: 30-10. Çeyreğin sonunda aradaki farkı koruyan milli takım soyunma odasına 34-13 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe her iki takımda hücumda tutuk başladı ve 25. dakikayı Türkiye, 38-16 önde geçti. Kanada'nın alan savunmasına karşı sayı üretmekte zorlanan Türkiye, rakibinin kendisine yaklaşmasına çok izin vermedi ve son çeyreğe 18 sayılık avantajla girdi: 39-21.

Son çeyrekte de üstünlüğü koruyan ay-yıldızlı takım rakibinin farkı eritmesine izin vermedi ve sahadan 51-33'lük galibiyetle ayrıldı. Öte yandan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi. Demirel, karşılaşmadan sonra milli basketbolcuları tebrik etti.

Türkiye, turnuvadaki son maçında yarın Avustralya, Kanada ise Brezilya ile karşılaşacak.

Türkiye: Işıl Alben 8, Esmeral Tunçluer 3, Deniz Çolakoğlu, Tilbe Şenyürek 5, Nevriye Yılmaz 7, Birsel Vardarlı 2, Tuğbaz Palazoğlu 7, Bahar Çağlar 5, Sanders 8, Şaziye İvegin 3, Olcay Çakır 2, Tuğçe Canıtez 1

Kanada: Thorburn 3, Nurse 4, Tatham 10, Ayim 6, Boogaard, Langlois, Gaucher 3, Hamblin 4, Murphy 3, Michelle Plouffe, Fields, Katherine Plouffe

"İyi bir testti"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 11. Zafer Kupası'nda 51-33 kazandıkları Kanada maçının kendileri açısından çok olumlu geçtiğini söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldızoğlu, Dünya Kupası'nda aynı grupta yer aldıkları Kanada'nın tam hazır olmadığını dile getirdi. Kanada'nın bütün gücü ve stratejik planlarıyla oynamadığını ifade eden Yıldızoğlu, "Aslında iyi bir rakip. Biz oynamamız gerektiği gibi oynadık. Genç oyuncularımıza şans verdik. Bundan sonra yolumuza kimlerle devam edeceğimizi görmek açısından iyi bir maçtı. Çalıştıklarımızı test etmek açısından olumlu bir maç oynadık. Yarın turnuvanın son günü. Maç formuna girmeye başlıyoruz. İnşallah daha iyi olacağız" diye konuştu. A Milli Takım'ın genç oyuncusu Tilbe Şenyürek ise takım olarak eksikliklerini gördüklerini ve yarın Avustralya'yı da yenerek, turnuvayı birinci bitirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kanada'yı 51-33 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement