Premier League 20. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika
Son Dakika Logo

Premier League 20. Haftaya Ön Bakış

31.12.2013 16:21

İngiltere’de futbol festivali kapanışı yeni yılın ilk gününde yapıyor.

Yılbaşı partilerini haftalar öncesinden yapan kulüpler, senenin son gününü rakiplerini çalışarak geçiriyor ve yorgun bedenleri tazelemeye çalışıyorlar.

Kolay değil, Arsenal gibi çok kulvarda mücadele eden takımlar Aralık ayını dört günden daha kısa aralıklarla maç oynayarak geçirdiler. Son 12 günde ise 48 saatten daha az zaman aralığında iki maç oynayan takımlar oldu. Sakatlar listesi kabardı, yıpranmaya bağlı adele problemleri ciddi artış gösterdi. Yine de fikstür durmayacak. Hafta sonu FA Cup üçüncü tur maçlarıyla devam edecek, fakat yıl sonu fikstürünün tamamında forma giyen oyuncuların büyük bölümü muhtemelen bu haftayı izinli geçirecek.

Takımlardaki kaçınılmaz fiziki düşüşün belki de en belirgin sonucu, geçtiğimiz hafta sonu ilk 7 sıra altındaki takımlardan sadece Hull City'nin maç kazanması oldu. Kendi aralarında oynadıkları maçları berabere bitirenler bir yana, büyüklerden puan çalmaları mümkün olmadı.

Sezonun ilk devresi geride kalmış olsa da 1 Ocak 2014 günü de bilançoya dahil. Liderlik yine el değiştirebilir, küme düşme hattında nöbet değişimleri yaşanabilir. Takımlar bu haftayı da atlattıktan sonra yeniden hesap kitap yapacaklar.

1 Ocak Çarşamba

Swansea  City – Manchester City ( 14: 45 – Lig Tv 3 )

Ev sahibi uzun zamandır kazanamıyor, zira kalecisi Vorm ve golcüsü Michu sakat. Düşen kalite onları zorluyor, ancak konuk Man City'nin Liberty Stadium'da oynadığı son iki maçı kazanamaması onlar adına umut verici. Ayrıca Agüero'nun sakatlığına David Silva'nın cezası ve rotasyon da eklenince, City'nin tempo yapamama tehlikesi var. Belki de puan kaybı kapıdadır.

Arsenal – Cardiff City ( 17: 00 – Lig Tv 3 )

Wenger fikstürden şikayetçi, fakat kim değil ki? Mesut, Ramsey, Gibbs ve Giroud sakatken neredeyse takımın omurgası sahada olmayacak. Yine de hafta sonu şampiyonluk alameti gösterip pek bir şey oynamadan kazandılar, üstelik Cardiff de Londra'ya organizasyonu ve motivasyonu zayıflamış bir takım olarak gelecek. Yeni yıla lider giren Arsenal, bu haftayı da lider kapamanın bir yolunu bulacaktır.

Crystal Palace – Norwich City

Her iki ekip de hafta sonu Manchester takımlarına karşı çok iyi birer maç oynadılar. Palace'a karşı City kalecisi Joe Hart, Norwich'e karşı da United'ın file bekçisi David de Gea yıldızlaştı; ama her ikisi de skor üretemeyerek kaybetti. İyi durumdalar ve ev sahibi Palace içeride iyi sonuçlar alıyor. Norwich'in onlara diş geçirmesi zor olacak, gol yemeyen maçı kazanır.

Fulham – West Ham United

Birbirinden kötü günler geçiren iki takım karşı karşıya. Hoca değiştirdikten sonra 15 gol yiyen Fulham'ın bir an önce sahada direnç göstermesi gerekiyor, benzer şekilde West Ham da ön alanda yetersiz kaldıkça arkada açık veriyor. Haftalardır kazanamıyorlar, galibiyet gelmedikçe de duygusal olarak kopuyorlar. Kazanan düşme hattından çıkacak ya da birlikte daha dibe inecekler.

Liverpool – Hull City ( 17: 00 – Lig Tv 2 )

Üst üste iki büyük maç kaybeden Liverpool'da moraller bozuk olsa da problem biliniyor. Yetersiz kadroya yama yapmak zor, oysa Chelsea ve Manchester City çok geniş bir oyuncu grubuyla birlikte yarışıyor. Hele ki böylesi sıkışık fikstür zamanlarında farkı ortaya koymaları normal ve Gerrard ile Sturridge'in erken dönüşü bekleniyor. Zayıf Fulham'a yarım düzine gol atan Hull'in işi bu kez çok zor.

Southampton – Chelsea ( 17: 00 - Lig Tv )

Menajer Pochettino hakemlerden yana dertli, dar kadrosu sıkışık fikstürde yeterince iyi sonuçlar alamadı. Yine hem boyca, hem de ence çok kısa ve yakın duruyorlar sahada, iyi basıyor ve üretiyorlar ama Chelsea bir süredir organizasyon kalitesini yükseltti. Hala golcülerinden gereken katkıyı alamasa da Jose Mourinho'nun takımı artık şampiyonluk yarışında daha iddialı. Gol yemeyen, bu maçı kazanır.

Stoke City – Everton

Evinde iyi sonuçlar alan Stoke'ta işler Noel'de pek yolunda gitmedi. Üst üste iki ağır yenilgi aldılar, eksik kaldılar ve güçsüz düştüler ama halen küme düşme tehdidi hissetmiyorlar. Diğer yandaysa Everton bir maç aradan sonra kaldığı yerden devam etti, evinde kazandı. 2013'ün ikinci yarısı onlar için harika geçti ve sırada daha iyisini bekledikleri 2014 var. Burada da kazanmaları sürpriz olmaz.

Sunderland – Aston Villa

Gus Poyet'nin ancak organize edebildiği Sunderland, hafta sonu öyle bir puan aldı ki sezonun geri kalanı bir an için unutulmuş olabilir. Cardiff deplasmanında gelen son dakika golüne şampiyon gibi sevindiler ve artık takımın havası epey iyi. Gol fakiri Aston Villa ise deplasmanlarda nispeten iyi performans göstermesine karşın bu maça final gözüyle bakan Sunderland'le boy ölçüşemeyebilir.

West Bromwich Albion – Newcastle United

Yeni menajer arayan West Brom'da geçici hoca Keith Downing üst üste üç maçtır berabere kalıyor. Yıl sonu fikstüründe kaybetmediler, ama artık düşme hattıyla aralarında yalnızca 2 puan var. Bir yerde başlamaları gerekiyor. Newcastle ise hafta sonu Arsenal'e kaybetse de maçlar kazandığı yakın dönemde olduğu gibi çok iyi bir oyun oynadı. Burada da favori durumundalar, 1 puan da kötü değil.

Manchester UnitedTottenham Hotspur (19: 30 – Lig Tv 3)

Son şampiyon ve son dönemin transfer şampiyonu karşı karşıya. Yalnızca bu da değil, her iki takım da şimdiye dek beklentilerin uzağında kaldı ancak United rakibine oranla daha iyi durumda. Eksiklerine rağmen üst üste kazanan Man United'da bu maç öncesinde tek ciddi eksik olarak Robin Van Persie görünüyor. Norwich'e karşı sahada yer alamayan Rooney'nin dönüşü beklenirken, onların en büyük kozu takımdaki iyi hava ve iyileşen sakatlar.

Diğer tarafta ise sakatlar listesi hala kabarık olsa da Aaron Lennon başta olmak üzere çıkıştaki oyuncular sevindirdi. Buna karşın Tottenham'ın arka tarafı ciddi şekilde kalite ve organizasyon eksikliği çekiyor. Yakın zamanda evlerinde oynadıkları maçta United'a yenilmemişlerdi, fakat ev sahibi takım bu kez çok daha iyi durumda.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Premier League 20. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika


Advertisement