Ribery Dortmund Maçında Yok! - Son Dakika
Spor

Ribery Dortmund Maçında Yok!

Ribery Dortmund Maçında Yok!

Haftasonunda Borussia Dortmund deplasmanına çıkacak olan Bayern Münih'te, sakatlar kervanına bir yıldız daha eklendi.

21.11.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

4 puan farkla önünde olduğu Dortmund ile deplasmanda karşılaşacak lider Bayern'de, Fransız yıldız Franck Ribery'nin de forma giyemeyeceği açıklandı.

Bayern Münih kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Ukrayna maçında sakatlanan 30 yaşındaki futbolcunun kaburgasında kırık meydana geldiği bildirildi.

CSKA Moskova ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında da görev alması şüphede olan ortasaha futbolcusu, bu sezon 16 resmi maçta Bayern forması giymiş ve 8 gol atıp 7 de asist yapmıştı.

FIFA tarafından verilecek olan 'dünyada yılın futbolcusu' ödülünün en büyük favorilerinden olan Ribery, "Çok üzücü. Dortmund gibi önemli bir maçta oynasam çok mutlu olurdum. Ancak takımımın bensizken de iyi işler yapacağına eminim" dedi.

Münih temsilcisinde Ribery'nin yanı sıra, Bastian Schweinsteiger, Claudio Pizarro, Xherdan Shaqiri ve Holger Badstuber'in de sakatlıkları devam ediyor.

TARİHE GEÇMİŞTİ

UEFA tarafından 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçilen Ribery, son olarak Augsburg maçından da galip ayrılarak Bundesliga tarihinde daha önceden eline geçirdiği rekoru geliştirmişti. Önceki rekor, 1982-1983 arasında Hamburg formasıyla 38 maçlık seri tutturan eski defans oyuncusu Holger Hieronymus'a aitti.

Bundesliga'da forma giydiği üst üste 41 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Ribery, Bundesliga tarihinde en uzun süre yenilgi yüzü görmeyen futbolcu konumuna geçti.

Tüm resmi maçlarda ise seriyi 53'e çıkaran Fransız yıldız, Bayern Münih'te son olarak Şampiyonlar Ligi'nde 2 Ekim 2012 tarihinde BATE Borisov ile oynanan maçta sahadan yenilgiyle ayrılmıştı.

GÖZ KAMAŞTIRICI İSTATİSTİK

30 yaşındaki futbolcu, geride kalan sezonda Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Bayern'de, 42 resmi maçta görev almış ve 11 gol atıp 22 de asist yaparak göz kamaştırıcı bir performans ortaya koymuştu.

2007 yazında o zamanki rekor bedelle 25 Milyon Euro karşılığında Marseille'dan Bayern Münih'e transfer olan Ribery, Alman ekipteki ilk sezonunda 45 resmi maçta sahaya çıkıp 19 gol kaydetmiş ve Bundesliga'da yılın futbolcusu seçilmişti.

Ribery, Bayern'deki 6 yıllık kariyerinde ise toplam 252 resmi maçta görev alırken, 85 kez fileleri havalandırıp 128 de asist yaparak olağanüstü bir performans sergiledi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Ribery Dortmund Maçında Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement