Rowland Banvit'te - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rowland Banvit'te

Rowland Banvit\'te
05.07.2013 13:15

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, oyun kurucu pozisyonunda oynayan Earl Jerrod Rowland ile anlaştı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, oyun kurucu pozisyonunda oynayan Earl Jerrod Rowland ile anlaştı. Turuncu yeşilliler, Letonya'nın Vef Riga takımında forma giyen Amerikalı basketbolcu ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

1.90 metre boyunda 30 yaşındaki oyuncu St.Mary's Üniversitesinden mezun olduktan sonra D-League ve Avustralya'da oynadı. 2007 yılında başladığı Avrupa kariyerinde ise sırasıyla Barons Kvartals (Letonya), Artland Dragons(Almanya), Telekom Baskets(Almanya), Vanoli Cr (İtalya), Unicaja Malaga(İspanya) ve son olarak Vef Riga (Letonya) takımlarında forma giydi.

LETONYA'DA MVP SEÇİLDİ

Geçtiğimiz yıl Vef Riga forması ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini çıkaran Rowland şampiyon olarak tamamladıkları Letonya Ligi play off'larında ve takımını çeyrek finale taşıdığı VTB Liginde en başarılı oyuncu olma başarısı gösterdi. Rowland, geçtiğimiz sezon Eurocup'ta 15.3 sayı, 4.2 ribaund, 4.8 asist, VTB Liginde 16.3 sayı, 5.5 ribaund, 5.5 asist, Letonya Liginde ise 14 sayı, 4.7 ribaund, 6.5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Rowland Banvit'te - Son Dakika


Advertisement