Şampiyon Karatecilerin Başarı Öyküsü - Son Dakika
Spor

Şampiyon Karatecilerin Başarı Öyküsü

Şampiyon Karatecilerin Başarı Öyküsü

Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Özçelik: "Finalde kazandığımı öğrendiğim o an, benim için çok değerli" Enes Erkan: "Marşımızın okunduğu o anlarda kürsünün zirvesinde olmak tarif edilemez bir duyguydu"

12.11.2014 13:23

Milli sporcular Serap Özçelik ile Enes Erkan, Almanya'da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda elde ettikleri altın madalyaların hikayesini anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yayın organı Gençlik Spor dergisine konuşan milli karateci Özçelik, Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası öncesinde yoğun bir antrenman programından geçtiğini ve 50 kiloda altın madalyaya uzanarak çalışmalarının meyvesini aldığını ifade etti.

Müsabakalara, Türkiye'yi temsil etmenin sorumluluğuyla çıktığını vurgulayan Özçelik, "Finalde kazandığımı öğrendiğim o an, benim için çok değerli. Spor kariyerime altın harflerle yazılan bir başarıya ulaştım ama bayrağımızı dalgalandırmanın onuru her şeyden önce geliyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın spora ve sporcuya verdiği desteğin önemine dikkati çeken Serap Özçelik, "Bakanlığın bizlere sunduğu destekler, bilinçli bir çalışma sisteminin milli takımımızda benimsenmiş olması ve kapsamlı antrenmanların başarıyı taşıdığına inanıyorum. İlk kez elde ettiğim bu unvanı, gelecek yıllarda da korumak ve Avrupa Olimpiyat Oyunları'nda şampiyonluğa ulaşmak en büyük hedefim" ifadelerini kullandı.

- "Üst üste kazanmak önemli bir tecrübe"

Erkekler +84 kiloda altın madalyaya ulaşan Enes Erkan da azimle çalışarak başarıya ulaştığını, karatenin en prestijli organizasyonunda bu unvanı üst üste iki kez kazanmanın önemli bir tecrübe olduğunu kaydetti.

Hemen her branşta olduğu gibi karatede de son yıllarda elde edilen başarıda artış yaşandığına dikkati çeken Erkan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, branş farkı gözetmeksizin sistemli bir çalışma prensibini uygulamaya koydu. Bu kapsamda bizlerin hem motivasyonu hem de başarısı attı" değerlendirmesinde bulundu.

Erkan, elde edilen uluslararası başarıdan mutluluk duyduğunu belirterek,  "Marşımızın okunduğu o anlarda kürsünün zirvesinde olmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Madalyamı daha da değerli kılan işte bu onur verici anlar oldu" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyon Karatecilerin Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement