Teğet Geçer! - Son Dakika
Spor

Teğet Geçer!

Teğet Geçer!

Dünyaca ünlü ekonomistler 2012 için mali açıdan kâbus senaryoları çizerken, Galatasaray Kulübü bunun aksine yeni yıla umut veren bir tablo ile giriyor.

01.01.2012 10:15

Dünyaca ünlü ekonomistler 2012 için mali açıdan kâbus senaryoları çizerken, Galatasaray Kulübü bunun aksine yeni yıla umut veren bir tablo ile giriyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; 2010-11'de futbolda tarihinin en kötü sezonunu geçiren, ancak 2011'in sonuna doğru ayağa kalkan Cim-Bom'un bu ayağa kalkışına taraftarı da kayıtsız kalmadı. Sarı-kırmızılılar geçen sezon satılan toplam forma adedine 2011-12 sezonunun ilk yarısında ulaştı. 10 yıl sonra ilk yarıyı lider bitiren Cim-Bom, yaklaşık 90 bin forma satışı gerçekleştirdi.

“En büyük sponsor taraftar” parolasıyla hareket eden kulübün gelirlerini artıran diğer konu ise GSTV'nin, Digiturk platformuna geçmesi ve reklam gelirlerinin buna parelel olarak yüzde 80 artması oldu. Yetkililer, başarılı sonuçlarla beraber reklam gelirlerinin daha da artacağını düşünüyor.

20 milyonu aşkın taraftarına, “Sadece resmi ürünlerimizi kullanın. Bütün geliri iş yaptığımız ortaklardan alıyoruz” mesajını yollayan sarı-kırmızılılar, 2012'de Garanti Bankası'ndan temin edilebilen Galatasaray Paracard projesinden ciddi bir gelir bekliyor. Yine Ocak ayı sonunda Ülker, Nike ve Sony'nin sponsorluğunda Arena'da açılacak 1.650 metrakarelik megastoredan da kulübün önemli bir para kazanacağı ifade ediliyor.

60 bin abonesi olan GSNET internet paketi kullanıcı sayısının 250 bine çıkması bekleniyor. Sarı-kırmızılıların diğer gelir kalemlerinden GSMobile'ı 385 bin, GS Bonus Kart'ı ise 155 bin kişi kullanıyor. Galatasaray Dergisi'nin 35 bin tirajı bulunurken, sosyal medyada da Aslan farkı hissediliyor. Facebook'ta 7 milyon takipçisi olan Cim-Bom'u, twitter'dan ise yaklaşık 700 bin kişi takip ediyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Teğet Geçer! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement