Toplum Algısını ve Markayı Yönetebilmek - Son Dakika
Spor

Toplum Algısını ve Markayı Yönetebilmek

Ilgaz Çınar Şanlıurfaspor ile Mersin İdman Yurdu arasındaki mücadeleyi yorumladı.

21.12.2013 21:40  Güncelleme: 10:41

Şanlıurfaspor'un 18 numaralı sırt formasını giyen Banahene ağzı ile kuş yakaladıktan sonra röveşataya kalkmak sureti ile Tsubasa golü atsa dahi, bu coğrafyada futbol adına sahada zaman zaman yaptığı spektaküler hareketlerle anılmayacak. Banahene üstüne Bucaspor maçında golü attıktan sonra yaptığı terbiye sınırlarını aşan gol sevinci hareketi yapıştı ve bu etiket Şanlıurfaspor yönetim heyeti, teknik adamı ve oyuncunun bizzat kendisi özür dilemedikçe de üstünde kalacak gibi. PTT 1. Ligi takip eden futbol gönüllüleri özellikle sosyal medyada Banahene ne yaparsa yapsın Bucaspor maçını hatırlamakta ve hatırlatmakta.

Şanlıurfaspor müsabakaya golle başladı. Kaleci Fevzi'nin eliyle uzun gönderdiği pas 3. dokunuşta Banahene ile buluştuğunda, Mersin ekibinin ileriki dönemlerde savunma kurgusunda yaşayacağı sıkıntıların da ön gösterimi sergilendi. Banahene Efe Halil'den seyirlik bir şekilde sıyrıldığında Youssef'i gördü ve Youssef'e sadece dokunmak kaldı. Gol sonrası sahada sergilenen oyunda Şanlıurfaspor'un oyun kalıbını terk etmediğini gördük; oyuncular arası mesafeyi koruyarak boş alan bırakmama ve kazılan toplar sonrası hücuma hızlı ve çok adam ile çıkma. Mersin İdmanyurdu ise Laeal, Ben Yahia ve Mahmut ile topa kaliteli sahip olarak karşı kurguyu bozmak isteyen anlayışa sahipti lakin çilingir beklenmedik ve Şanlıurfa'nın çalışmadığı yerden geldi: Anıl Karaer. Anıl sol kanattan o kadar etkili bir bindirme yaptı ki adeta zamane Stefan Kuntz buldozerliğini sergiledi ve Güven Varol'a golü attırdı. Golde Şanlıurfa'nın iki Onur'unun da katmerli son dokunuş yapamama hatası vardı. Lawal'ın Banahene müdahalesi sonrası oyun dışı kalmasının dakikasında Youssef'te müşahede amaçlı hastaneye kaldırılınca yürekler ağza geldi. İki ekibin oyun kurgusunda ise fazla bir değişiklik olmadı. İsmail Haktan'ın oyuna girmesi ile Abdülhamit önüne sağ kanada yerleşti, Veli ise Mersin ekibinin sıkıntı yaşayabilecek tandemi önünde hücumla fazla ilgisi olmayacak şekilde yerleşti. İlk devrede sıkıntı veren nokta ise oyuncuların asabiyeti oldu. Mehmet Yıldız ve Ozan Tahtaişleyen arasında vuku bulan gerilim maçın ilk 10 dakikası içinde bir köşe vuruşu anında başlamıştı. Sükunet sağlamak adına sarı kartı gördüler ama bence tecrübelerine yakışmadı.

İkinci yarı gole kadar senaryoda değişiklik yoktu lakin Mersin İdmanyurdu daha derli toplu, Şanlıurfaspor ise ilk yarı alan parselasyonu disiplininden uzak olan taraftı. 52. dakikada Behram, Mersin adına maçın kırılma anında kahraman rolünün hakkını verdi. Samsunspor maçında Adiloviç'in ayak dibine vurduğu harikulade şutu çıkaran Behram, bu dakikada da zor topu çevirdi ve Mersin ekibini maç içinde tuttu. İkinci golde sinirleri sarı kartla alınmış olan Ozan-Mehmet mücadelesinde gülen taraf Mehmet oldu ve Mersin İdmanyurdu öne geçti. Gol anından sonra Reha Kapsal heyecan verici 4-4-2 kurgusuna dönse de ekibinin doğru hücum ettiğini söylememiz olanaksız. Yasin ve İsmail Haktan'ın kanat değiştirmemesi bir yana Efe ve Mitroviç'in olduğu savunmaya yan toplarla doğru biçimde hücum etmemek anlaşılır bir durum değildi. 79.dakikada Sercan Yıldırım doğru hücumu Bursaspor günlerini aratmayacak slalom ile gösterdi lakin son topu geçiremedi. Maçı 3-2lik skora getiren golde de dikine hücum anlayışı ve ara pası başrolü oynuyordu. Golde Mersin adına atılan ilk golün kahramanı Anıl'ın çevre kontrolsüzlüğü hatası olduğunu da belirtelim. Son dakikada endirekt vuruştan kazanılan duran top organizasyonunda topun Sedat tarafından amaçsızca şişirilmesi ise yine bir hücum yanlışlığı olarak kayıtlarımıza geçti.

Notlar

Mehmet Yıldız- Ali Tandoğan ikilisinin son saniyede girilen gol pozisyonunu Hacivat-Karagöz misali değerlendirememesi.

Behram'ın kırılma anında takımını ayakta tutması.

Şanlıurfaspor'un 4-4-2 kurgusunda doğru hücum seti çizememesi.

Sedat Ağçay'a yardımcı çıkmaması ve bounce-cross pasların sadece Sedat üzerinden dağıtılması.

Mersin İdmanyurdu'nun oyun disiplini.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Toplum Algısını ve Markayı Yönetebilmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement