Türkiye Binicilik Federasyonu Lisans Sınavı - Son Dakika
Spor

Türkiye Binicilik Federasyonu Lisans Sınavı

Türkiye Binicilik Federasyonu Lisans Sınavı

Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Özgüney: "Türkiye'de biniciliğin geleceği aydınlık. Yeni yetişen sporcularla başarılara imza atacağımıza inanıyorum"

11.11.2014 15:14

Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Levent Özgüney, Türk biniciliğinin geleceğinin aydınlık olduğunu söyledi.

Antalya'daki Lara Horse Club'da gerçekleştirilen Türkiye Binicilik Federasyonu lisans sınavına 21 kursiyer katıldı. Kursiyerler, yazılı sınav ve at üzerinde çeşitli etaplardan geçtikten sonra lisans sahibi olmaya hak kazandı.

Özgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür sınavlarda öğrencilerin güvenli şekilde lisans almalarını sağladıklarını söyledi. Öğrencilerin lisans almaktan ziyade yarışmalara girip giremeyeceğine karar verdiklerini anlatan Özgüney, lisans aldıktan sonra sporcuları kategorilere ayırıp çeşitli yarışmalara girmelerini sağladıklarını kaydetti.

Türkiye'de 3 bin lisanslı sporcu bulunduğunu, bu sporculardan 700'ünün yarışmalara girdiğini vurgulayan Özgüney, "Türk biniciliğinin geleceği aydınlık. Yeni yetişen sporcularla başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Gün geçtikte sporcu ve kulüp sayısı artıyor. Özellikle ailelerin biniciliğe ilgisi, çocuklarını bu spora yönlendirmesi bizi mutlu ediyor" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Binicilik Federasyonu Lisans Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement