Estonya'yı 2-0 mağlup ederek 2014 Dünya Kupası'na katılma ümitlerini son maça taşıyan Türk Milli Takımı, 1998 Dünya Kupası Elemeleri'nde de son maçta Hollanda ile karşılaşmış fakat puan kaybından dolayı turnuvaya katılamamıştı.
Dün akşam oynanan karşılaşmayı Umur Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle kazanan Türkiye, puanını 16'ya çıkardı ve Macaristan'ın da geceyi puansız kapatmasıyla grubunda ikinci sıraya yükseldi. Fakat grubun son maçında Hollanda ile oynayacak Türkiye, rakiplerine kıyasla en zor fikstüre sahip ekip ve daha önce de aynı kaderi yaşayıp turnuvaya gidememe tecrübesine de sahip.
1998 Dünya Kupası öncesi Belçika ve Hollanda ile birlikte yedinci grupta bulunan Türkiye, sondan bir önceki maçta Galler'i 6-4 mağlup ederek puanını 14'e çıkarıp umutlarını son maça taşımıştı. Grubun son maçına Belçika'nın iki puan gerisinde giren Türkiye, Dünya Kupası'na gitmeyi garantileyen Hollanda ile son maçta karşı karşıya geldi. Amsterdam ArenA Stadyumu'nda oynanan karşılaşma başladığı gibi sona erince, milliler Dünya Kupası'na katılamamıştı.
HER ŞEY AYNI DEĞİL
Türkiye, her ne kadar grubun son maçını kaderin bir cilvesi olarak Hollanda ile oynayacak olsa da 1998'e göre arada farklılıklar da bulunuyor. O sene grubun son haftasına üçüncü sırada giren milliler, Salı günü oynanacak maç öncesi grupta ikinci sırada bulunuyor.
Dahası Türk Milli Takımı, 98'deki dalgalı grafiğin aksine son üç maçını kazanarak son derece formda bir tablo çiziyor. Ayrıca rakip Hollanda olsa da Türk Milli Takımı, 1998'de son maçta konuk olduğu Hollanda'yı bu sefer evinde ağırlayacak.
ŞANSIMIZ TUTMUYOR
Türkiye ile Hollanda, Salı günü 10'uncu kez karşı karşıya gelecek. İlk kez 04.05.1985'de Türkiye'nin 2-1 kazandığı hazırlık maçında karşılaşan iki ekip, o tarihten bu yana beşi resmi olmak üzere tam dokuz kez karşı karşıya geldi. Bu maçların dördünü Hollanda kazanırken, iki maçtan da Türkiye galibiyetle ayrıldı. Geri kalan maçlar berabere bitti.
Yine de son dönemde Hollanda'nın Türkiye'ye göre bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Hollanda, Türkiye ile oynadığı son iki maçı kazandı. Son dört maçı ise kaybetmedi. Milliler, Hollanda karşısındaki son galibiyetini 1998 Dünya Kupası Elemeleri'nde iç sahada oynadığı maçı Hakan Şükür'ün golüyle kazandı. Milliler, geride kalan 16 yılda Hollanda'yı yenemedi.
Son Dakika › Spor › Türkiye'nin Kaderi Yine Hollanda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.