ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye
Ligde geride kalan 20 haftada 18 puan toplayabilen Cardiff City'de, 27 Aralık'ta teknik direktör Malky Mackay ile yollar ayrılmıştı.
Futbolculuğu döneminde Manchester United formasıyla ün yapan Ole Gunnar Solskjaer, Cardiff'in başına getirilirken, yeni takımıyla ilk antrenmanına da çıktı.
40 yaşındaki Norveçli teknik adam, "Mükemmel bir macera olacak. Cardiff çıta yükseltmeye hazır. Umarım onlara yardımcı olabilirim. Premier Lig'de bir takım çalıştırma hayalim hep vardı ve şimdi bu şansı bulduğum için mutluyum" dedi.
2007'de futbol kariyerine son veren ve 2 sezon Manchester United'ın genç takımında teknik direktörlük yapan Solskjaer, 2010 Kasım'da ise Molde'nin başına geçmişti.
2011'de Molde'yi lig şampiyonluğuna taşıyan Solskjaer, 100 yıllık kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğu elde etmiş ve ertesi sezonda da yine ipi önde göğüsleyerek büyük bir başarı kazanmış ve 2013'te ise Norveç Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.
1994-1996 yılları arasında Molde forması giyip 42 maçta 31 gol attıktan sonra Manchester United'a transfer olan Norveçli eski Milli golcü Solskjaer, Kırmızı Şeytanlar'da ise toplam 366 resmi maça çıkmış ve 126 kez fileleri havalandırmıştı.
1999 Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e attığı son saniye golüyle hafızalara kazınan Solskjaer, İngiliz ekipteki başarılarla dolu kariyerinde toplam 15 kupa kazanmıştı.
Norveç Milli takımında da 1995-2007 yılları arasında görev alan Solskjaer, 67 maçta 23 gol kaydetmişti.
Son Dakika › Spor › Vural Olmadı, Cardiff Solskjaer'e Emanet - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.