10 Yaşındaki Ressam, Milyoner Oldu - Son Dakika
Teknoloji

10 Yaşındaki Ressam, Milyoner Oldu

10 Yaşındaki Ressam, Milyoner Oldu

İngiltere'de, "Minik Monet" lakaplı bir ilkokul öğrencisi, tablolarıyla 4.4 milyon lira kazandı.

19.07.2013 12:00

- İngiltere'nin Norfolk kentinde yaşayan 10 yaşındaki Kieron Williamson adlı çocuk, yaptığı birbirinden başarılı manzara tablolarıyla şimdiden dahi bir ressam olma yolunda ilerliyor.

Ailesine ev aldı

İlkokul öğrencisi olan Kieron'un, tablolarından şimdiye kadar 1.5 milyon sterlin (4.4 milyon TL) kazandığı belirtildi. En son geçtiğimiz hafta 20'den fazla tablosunu 20 dakika gibi bir sürede açık artırmayla satan minik dahinin eserlerine dünyanın dört bir yanından yoğun bir talep var.

Önümüzdeki yıl profesyonel eğitmenler eşliğinde çalışmalarına devam edecek olan Kieron, kazandığı paralarla ailesine yeni bir ev de satın aldı. Aile çevresinde ve arkadaşları arasında, ünlü Fransız ressam Claude Monet'ye nispetle "Minik Monet" olarak anılan Kieron'un annesi Michelle ve babası Keith de onunla gurur duyuyor. Oğullarının ilk kez 2008'deki bir kır gezisinden sonra manzara resimleri yapmaya başladığı anlatan Williamson çifti, onu tamamen serbest bıraktıklarını anlattı. Anne Michelle, "Resim yapmadığı zamanlarda tamamen normal bir çocuk. Futbol oynamayı çok seviyor, arkadaşlarıyla da vakit geçiriyor" dedi. Uzmanlar tarafından geleceğin önemli ressamlarından biri olarak gösterilen Kieron'un tablolarının şimdiye dek ABD, Kanada ve Japonya'dan bile müşteri bulduğu belirtildi.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 10 Yaşındaki Ressam, Milyoner Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement