Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir - Son Dakika
Teknoloji

Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir

Amazon, Meta ve Microsoft\'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir

Google Maps'in liderliğine meydan okuyan Overture Maps, 59 milyon bölge verisiyle hizmete açıldı. Meta, Amazon, Microsoft ve TomTom tarafından geliştirilen bu ücretsiz harita uygulaması, Google Maps'e alternatif olarak sunuluyor. Açık kaynaklı olan Overture Maps, geliştiriciler tarafından ücretsiz kullanılabiliyor ve OpenStreetMap verileri üzerine inşa edildi. Bu yeni hizmet, haritalama alanında rekabeti artırabilir ve diğer harita uygulamalarının gelişimine katkı sağlayabilir.

28.07.2023 12:09  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google, Maps (Haritalar) uygulaması ile navigasyon dünyasının lideri oldu. Apple Maps gibi dişli uygulamalar ile rekabet halinde olsa da, pazarın en popüler hizmeti olarak başı çekiyor. Ancak Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen yeni bir ücretsiz hizmet, haritalamada bir ilki başarabilir.

Overture Maps, 59 milyon bölge verisiyle hizmete açıldı

Dört teknoloji şirketi tarafından geliştirilen yeni harita uygulaması Overture Maps nihayet açıldı. Harita hizmeti, Google Maps'e alternatif olması amacıyla ilk verilerini yayınladı. Bu kapsamda 780 milyondan fazla yapı ve 59 milyon bölge erişime açıldı.

Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir

Meta, Amazon, Microsoft ve TomTom'un öncülüğünde tasarlanan Overture Maps, ilk aşamada açık kaynaklı ve ücretsiz olarak sunuldu. Yani Google Maps'in ücretli veri paylaşımına kıyasla, geliştiriciler tarafınndan ücretsiz kullanılabilir.

13221123

Overture Maps, kısmen açık kaynaklı bir haritalama projesi olan OpenStreetMap verilerinin üzerine inşa edildi. Avrupa'nın en büyük navigasyon şirketi olan TomTom ve Esri gibi desteğini alan Overture, "gezegendeki en akıllı harita" olmayı hedefliyor. Bu amaçla Google Maps'e olan bağımlılığı azaltmak istiyor.

Overture'un tüm geliştiricilere açılması, haritalama üzerinde yeni bir dönem başlatabilir. Ayrıca Microsoft'un Bing Haritalar uygulamasını geliştirmesine de yardımcı olabilir. Bu konuda Apple ve Google'a olan bağlılığı da azaltabilir.

Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir

Overture Maps Foundation, ilk olarak 2022'de başlatıldı ve ilk açık harita verilerini yayınlamasıyla birlikte bu alanda yeni bir rakip olacak.

Sizce en iyi harita uygulaması hangisi? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Amazon, Meta ve Microsoft'un öncülüğünde geliştirilen Overture Maps, haritalamada bir ilki başarabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement