Apple'a IPHONE şoku! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'a IPHONE şoku!

Apple\'a IPHONE şoku!

Apple, artık IPHONE ismini kullanarak telefon satamayacak! En azından bu ülkede...

04.02.2013 17:00

Apple, kaybettiği bir davanın ardından Brezilya'da iPhone'un adını değiştirmek zorunda kalacak.

globo.com'un raporuna göre Apple, kaybettiği bu davanın ardından "iPhone" ismini Brezilya'da hiçbir mobil cihazda kullanamayacak. iPhone markasını kullanma hakkı, ülkede Gradiente'nin elinde bulunuyor. Aralık ayında satışa sunulmaya başlanan, sağ tarafta gördüğünüz "IPHONE", Android 2.3.4 ile çalışıyor ve 3.7 inç'lik bir ekrana sahip. Çift SIM kartı destekli telefon, ön ve arka tarafında birer kameraya sahip, ancak bu kameraların kapasitesi bilinmiyor.

Mahkemenin kararının Apple'ı olumsuz etkileyeceği açık. Çünkü Apple, telefonunu ülkede "iPhone" olarak değil farklı bir isimle satmak zorunda kalacak. Bunun yanında görünüşe bakılırsa "Find my iPhone" gibi hizmetlerinin de isminin değiştirilmesi gerekecek.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple'a IPHONE şoku! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement