Apple ve Sony Görüşmeler İçinde Olabilir Mi? - Son Dakika
Teknoloji

Apple ve Sony Görüşmeler İçinde Olabilir Mi?

Apple ve Sony Görüşmeler İçinde Olabilir Mi?

Bir sonraki iPhone'la alakalı müthiş olasılıklar ve dedikodular devam ediyor!

04.09.2015 17:17
Hasan Uğur Nayır - -

Sony, IFA 2015 kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısında Xperia Z5 ailesini duyurdu. Üç farklı modelden 4K ekrana sahip olan Premium en dikkat çekicisi. Dünyada ilk 4K ekranlı telefon olma özelliğine sahip. Z5, Z5 Compact ve Z5 Premium'da 0.03 saniyede otofokus yapan, çok yönlü kamera sensörü var. Normalde Sony kamera için 23 MP dese bile işin içinde aslında 25 MP'lik kamera var. Bunun sebebi ise iki standart görüntü boyutu arasındaki farkın ayıklanmasından kaynaklanıyor.


Sony Xperia Z5 serisinin kamerası aslında 23 MP değil!


Bilindiği gibi Sony, birçok akıllı telefonun kamera sensörünü sağlıyor. Bunlar içinde iPhone serisi de var. Şimdi Xperia Z5 ailesindeki özel Özel olan 1/2.3 Exmor RS sensörü konusunda ilginç havadisler var. Lafı daha fazla uzatmadan konuya giriş yapalım.


Apple'ın taktiği


Bir süreden beridir iPhone 7'le alakalı yayınlanan raporlar var. Ama bu raporlar paket sistem çözümü ( Apple Watch'taki SiP modülünün kendisi), klasik cam panel üstüneydi. Spekülasyonlara göre Apple, iPhone 7'de, Sony'nin Xperia Z5 serisinde yer verdiği Exmor RS sensörünü kullanmak niyetinde olabilir. Apple'ın iPhone 7 için şu anda kamera sistemi üstünde çalıştığı, fakat yeni Exmor RS sensörüyle birlikte değişime gidebileceği belirtiliyor. Bunlar dışında başka bir detay yok. Ancak MP konusunda herhangi bir bilgi verilmemiş. iPhone 6s'in 12 MP'le geleceğini ve Apple'ın MP değerini genel olarak uzun süre değiştirmediğini ele alırsak, iPhone 7'de de 12 MP'lik kameranın gelmesi ihtimaller arasında.


Eğer sözde bu dedikodular ve ithimaller doğruysa Apple ve Sony kamera sensörü için görüşmeler içinde olabilir. Sony zaten başta da belirttiğim gibi kamera sensörü sağlayıcılarından biri ve yeni sensörünü diğer şirketlere pazarlaması sürpriz bir durum sayılmaz. Çinli bir analist Sony'nin yeni kamera çözümünü pazarlayarak 2016'da daha yüksek gelir elde edebileceğini ileri sürmüştü.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple ve Sony Görüşmeler İçinde Olabilir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement