Mahmut Saral - - Çin, birçok üretici gibi Apple için de önemli bir pazar. Hatırlarsanız bir süre önce Apple, satış sonrası yaşanan sıkıntılar sebebiyle Çinli kullanıcılardan özür dilemişti. Geçtiğimiz günlerde gelen bir habere göre de, Apple ile Çinli kullanıcılar arasında yine sıkıntı çıkmış durumda.
Habere göre, 100'den fazla sahte iPhone ürünü, gerçekleriyle değiştirilmeye çalışılmış. Ancak bunun Apple tarafından fark edilmesiyle başlayan yeni süreç, Apple ürünleri satan Çinli mağazadaki sahtekarların ortaya çıkarılmasıyla son bulmuş.
Geçtiğimiz Aralık ayında bir Apple mağazası, iPhone 4S için hayati önem taşıyan ve her biri 476 dolar değerinde 121 parçayı değiştirilmesi gerektiği için Apple'a göndermiş. Apple'da Ocak ayında bu gönderilen ürünlerin sahte olduğunu tespit ederek polise başvurmuş. Ardından başlatılan soruşturmada, mağazadaki çalışanlardan birinin ve erkek arkadaşının bu işle alakalı olduğu belirlenmiş ve tutuklanmışlar.
Bakalım Çin pazarında Apple daha nelerle karşılaşacak...
Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Çin'de Sahte İphone Skandalı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.