Dünya Şampiyonları Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Teknoloji

Dünya Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Dünya Şampiyonları Ödüllerini Aldı

İstanbul, motor sporları tarihinde önemli bir güne ev sahipliği yaptı

08.12.2012 13:30

Yusuf Tansu Büyüktalaş - - Dün gece İstanbul ve Türkiye gerçekten çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünya çapında FIA organizasyonları çatısı altında birinci olmuş bütün şampiyon yarış pilotları, ödüllerini boğaz kenarında aldı.

Çırağan Sarayı'nda TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) ev sahipliğinde gerçekleşen FIA Prizing Awards'a birbirinden yıldız isimler katıldı. Formula 1 dünya şampiyonu Sebastian Vettel, ikinci Fernando Alonso ve dünya üçüncüsü Kimi Raikkonen'de gece de yerlerini aldı. Bu pilotlar haricinde Formula 1 takımlarından teknik ve idari isimler de ödül töreninde bulunarak,pilotlarını yalnız bırakmadı. Dünya Ralli Şampiyonu Sebastian Loeb ve Dünya Dayanıklılık Şampiyonları Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler'de ödüllerine kavuştu.

Ödül töreninde göğüsümüzü kabartan isimler ise milli sporcularımız Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez oldu. Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu bu ikiliye ödüllerini eski TOSFED başkanı Mümtaz Tahincioğlu verdi.

Böylesi renkli ve motor sporlarının magazinsel anlarının yaşandığı bir geceden sonra herkes F1'in tekrar Türkiye'ye dönmesi konusunda birbirlerinin ellerine bakar olduğu söyleniyor. Geceye katılan FIA başkanı Jean Todt, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone ve TOSFED başkanı Demir Berberoğlu'nun bu konu ile iligli toplantı yaptıkları söylentileri belki de ödül töreninin en ilgi çeken konusuydu. Ancak resmi kaynaklardan henüz bununla ilgili bir açıklama gelmedi.

Yusuf Tansu Büyüktalaş - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dünya Şampiyonları Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement