E-ticarette Rekor: 24 Saatte 14.3 Milyar Dolarlık Satış! - Son Dakika
Teknoloji

E-ticarette Rekor: 24 Saatte 14.3 Milyar Dolarlık Satış!

E-ticarette Rekor: 24 Saatte 14.3 Milyar Dolarlık Satış!

Çin'de 11 Kasım Bekarlar Günü'nde bir e-ticaret rekoruna imza atıldı.

12.11.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Çinli e-ticaret sitesi Alibaba.com 2009 yılından beri her 11 Kasım'ı özel alışveriş festivali gününe dönüştürüyor. "Bekarlar Günü" olarak adlandırılan bu günde müşterileri online alışverişe çekmek için büyük indirimler ve kampanyalar yapılıyor. Yani ABD'deki Black Friday'in bir başka versiyonu gibi.


İşte geçtiğimiz gün bir yenisi gerçekleştirilen bu özel günde büyük bir rekor kırıldı. Gelen bilgilere göre Alibaba.com, 24 saatte 710 milyon ödeme alırken, saniyede 85 bin 900 satış yaptı. Şirketin sadece 24 saatteki geliri ise tam olarak 14.3 milyar dolar oldu.


Ayrıca Alibaba'nın sahibi Jack Ma'nın, 11 Kasım Bekarlar Günü'nün küreselleşmesini umduğu ifade edilirken, şirketin yapılan rekor satışla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlandıklarını bildirildi.


Alibaba.com'da satılan ürünlerin başında cep telefonu gelirken, saat, tv setleri, süt, bal ve çerez gibi ürünlerin de en çok satılan ürünler arasında olduğu ifade edildi.


Öte yandan 10 Kasım günü gerçekleştirilen gala gecesinde Alibaba grubu başkanı Jack Ma'yla beraber James Bond Daniel Craig ve House of Cards'daki ABD Başkanı Frank Underwood rolüyle Çinlilere seslenen Kevin Spacey sahne alarak etkinliğin tanıtımına katkıda bulunmuştu.





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji E-ticarette Rekor: 24 Saatte 14.3 Milyar Dolarlık Satış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement