İphone 7 İçin Sipariş Verildi - Son Dakika
Teknoloji

İphone 7 İçin Sipariş Verildi

İphone 7 İçin Sipariş Verildi

Yepyeni bir rapor Apple'ın planlarını ortaya çıkardı.

06.11.2015 12:47
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 7 hakkındaki dedikodular kısa süreliğine biraz durulmuştu, ama söylenti denizinde yeni dalgalanmalar başladı. Tayvanlı yayın DigiTimes'ın endüstri kaynaklarına dayandırdığı raporuna göre Apple, 2016'da çıkaracağı iPhone'larda dokunmatik ekran tedarikçisi Synaptics'in çözümünü kullanacak. Apple'ın Synaptics'e LCD sürücüsü siparişi verdiği ileri sürülüyor.


Kaynaklar Apple'ın kendi içinde geliştirdiği dokunmatik ekran sürücüsü ve entegrasyon çipinin (TDDI/Touch and Display Driver Integration) hazır olmadığını söyledi. Ayrıca Cupertino merkezli şirketin programın gerisine düştüğünü belirtti. En azından raporda geçen iddialar bu şekilde.


Synaptics geçtiğimiz sene iPhone'ların ekran çipi üreticisi olan Renesas SP Drivers'ı 475 milyon dolara satın almıştı. Eğer rapor doğruysa şu anda Synaptics, Apple'ın tek ve ana tedarikçisi olacak demek. Synaptics'in müşterileri arasında Google, HTC, Microsoft, Samsung, Sony gibi diğer teknoloji devleri yer alıyor.


Eski raporlara göre Apple, TDDI çipi geliştirmek üzere üst düzey Renesas mühendislerini işe aldı. Yeni mühendislerle birlikte Touch ID'yi ekrana entegre ederek, home tuşunu kaldırmayı planladı. Patentlere de yansıyan bu gelişme gelecek nesil iOS cihazlarda olacak. DigiTimes'ın yeni raporu Apple'ın Synaptics'in mevcut görüntü sürücülerinden sipariş verdiğini işaret ediyor. Bu durum da home tuşu iPhone 7'de yerini koruyacak görünüyor. Tabii ki Apple sağı solu belli olmayan bir şirket. Belki Synaptics ile özel donanım ve üretim için anlaşmış olabilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 7 İçin Sipariş Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement