Irak'ta Telegram Engellendi - Son Dakika
Teknoloji

Irak'ta Telegram Engellendi

Irak\'ta Telegram Engellendi

Irak İletişim Bakanlığı, kişisel veri ihlalleri ve ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle Telegram uygulamasını kalıcı olarak engelledi. Bakanlık, uygulamanın kötü niyetli faaliyetlere ev sahipliği yaptığını ve hassas verileri kötüye kullandığını belirtti. Ayrıca, terör örgütleri ve kötü niyetli gruplar tarafından da kullanıldığı tespit edildi. Telegram henüz bir açıklama yapmadı.

07.08.2023 14:07

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, kişisel veri ihlalleri ve ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle engellendi. Engel kararını alan Irak İletişim Bakanlığı, uygulamanın kalıcı olarak erişime kapatılacağını açıkladı.

Telegram, Irak'ta kalıcı olarak engellendi!

Dünya genelinde olduğu gibi Irak'ta da yaygın bir şekilde kullanılmakta olan Telegram, kötü niyetli bazı faaliyetlere ev sahipliği yaptığı için çeşitli önlemlerin alınmasını zorunlu kıldı. Uygulama içerisindeki bazı kanallarda vatandaşlara ait kimlik bilgilerinin, açık adreslerinin ve -hatta- aile bağlantıları gibi ciddi bilgilerin paylaşıldığını tespit eden bakanlık, uygulamanın bu hassas verileri kötüye kullandığını gerekçe göstererek uygulamayı erişime tamamıyla kapattı. Kararın alınmasından önceki süreçte iletilen talepleri dikkate almamayı tercih eden Telegram, bu kararı zorunlu kıldı.

Irak'ta Telegram Engellendi

Engel kararına giden süreçte karşı karşıya kalınan tek sorun, "kişisel veri ihlali" değildi. Irak İletişim Bakanlığı, Telegram uygulamasının çeşitli terör örgütleri başta olmak üzere çeşitli kötü niyetli gruplar tarafından kullanıldığını da tespit etti. Bakanlık, uygulamanın düzenlenecek saldırıları duyurmak için sıklıkla kullanıldığını ifade ederek konunun, bir ulusal güvenlik tehditi niteliği taşıdığını belirtti.

Kapalıçarşı esnafı engel oldu: İstanbul'daki Görevimiz Tehlike çekimleri iptal edildi!

Irak İletişim Bakanlığı, vatandaşlarının kişisel verilerini ve ülke güvenliğini tehdit etmediği sürece iletişim özgürlüğüne saygı duyduklarımı ifade etti. Telegram tarafında ise konuyla ilgili bir henüz bir açıklama yapılmış değil.

Peki, sizler konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Irak'ta Telegram Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement