İzmir Bakırçay Üniversitesi CERN'de AR-GE İşbirliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

İzmir Bakırçay Üniversitesi CERN'de AR-GE İşbirliği

03.04.2026 12:16

İzmir Bakırçay Üniversitesi, CERN bünyesinde DRD5-Kuantum Algılama Dedektör AR-GE işbirliğine katıldı.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesinde yürütülen DRD5-Kuantum Algılama Dedektör AR-GE İşbirliğine üye oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İzmir Bakırçay Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı araştırma ekibi, CERN çatısı altında gerçekleştirilen ileri teknoloji çalışmalarına katkı sağlayacak.

Prof. Dr. Kadri Özdemir'in yürütücülüğünü üstlendiği ekipte Prof. Dr. Özge Tüzün Özmen, Prof. Dr. Cem Gök, Prof. Dr. Ümit Hüseyin Kaynar ve Doç. Dr. Gülnur Önsal görev alıyor.

Küresel bilim ağının bir parçası olan DRD5 iş birliği kapsamında, yüksek enerji fiziği deneylerinde kullanılacak yeni nesil dedektör teknolojilerinin geliştirilmesi, ileri malzeme ve algılama sistemlerinin tasarlanması ile deneysel altyapıların güçlendirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Kadri Özdemir, bu işbirliğinin parçacık fiziği deneylerinin hassasiyetini artıracak teknolojilerin geliştirilmesine katkı sunacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji İzmir Bakırçay Üniversitesi CERN'de AR-GE İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement