Lenovo S90, İphone 6'ya Biraz Fazla mı Benziyor? - Son Dakika
Teknoloji

Lenovo S90, İphone 6'ya Biraz Fazla mı Benziyor?

Lenovo S90, İphone 6\'ya Biraz Fazla mı Benziyor?

Çin firması Lenovo'nun son akıllı telefon modeli olan Lenovo S90 Sisley, tek yumurta ikizi kadar iPhone 6'ya benzerliği ile şaşırtıyor.

10.11.2014 09:35

Çin firması Lenovo'nun son akıllı telefon modeli olan Lenovo S90 Sisley, tek yumurta ikizi kadar iPhone 6'ya benzerliği ile şaşırtıyor.

Çin'li teknoloji devi Lenovo, Ekim ortasında ilginç bir haberle karşımıza çıkmıştı. Sisley kod adlı bir akıllı telefonunun sızdırılan görüntüleri, aynı bir iPhone 6'ya benziyordu. O zaman henüz tanıtılmamış olan Lenovo modeli ile ilgili pek bilgi olmadığı için dikkate alınmamıştı. Ama anlaşılan o model gerçekmiş.

"Lenovo S90 Sisley" modeli hem gerçek, hem de aşırı şekilde iPhone 6'ya benziyor. Hatta akıllı telefonun kendisi değil, tanıtım görselleri bile Apple'a inanılmaz derecede benzerliği ile şaşkınlık yarattı. Yukarıdaki galeride göreceğiniz imajların neredeyse aynıları Apple'ın iPhone 6 web sayfasında da var.

Telefonun kendisinden bahsetmek gerekirse, Lenovo S90 Sisley aslında teknik olarak orta seviyede gayet başarılı bir cihaz. 5 inç'lik 720p AMOLED ekrana, 6.9 mm kalınlığında gövdeye, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciye, 1 GB belleğe sahip. Ana kamerası 13 megapiksel ve ön kamerası ise selfie meraklılarına çok uygun şekilde 8 megapiksel. Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi kullanıyor ve Çin satış fiyatı yaklaşık 320 Dolar.

Tek problem, Lenovo S90 Sisley'in iPhone 6'ya ikiz kardeşi gibi benzemesi. Çin kökenli teknoloji sitesi Weibo'da bulunan görsellerde telefonun iPhone 6'dan en ciddi farkının, ekranın altındaki ana düğmenin olmayışı dikkat çekiyor.

Bu yaz Google'dan Motorola'nın mobil cihazlar bölümünü satın alan ve böylece akıllı telefon pazarındaki iddiasını artıran Lenovo'nun, neden böyle bir tasarım tercihi yaptığını anlamak gerçekten de çok zor.

The post Lenovo S90, iPhone 6'ya Biraz Fazla mı Benziyor? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Lenovo S90, İphone 6'ya Biraz Fazla mı Benziyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement