1935 yılında Berlin'de yaşayan Taft ailesi henüz altı aylık olan bebeklerinin portresini çektirmek için ünlü fotoğrafçı Hans Ballin'e gitti. Fotoğrafı gururla çerçeveletip evlerindeki piyanonun üzerine yerleştiren aile beklenmedik bir olayla karşılaştı. Eve temizlik için gelen kadın, küçük bebeğin portresini Nazi propagandası yapan Sonne ins Hause adlı derginin kapağında gördüğünü söyledi. Yahudilere saldırıların tırmandığı bir dönemde kimliklerinin ifşa olmasından endişelenen aile, soluğu hemen fotoğrafçıda aldı.
Bilerek vermiş
Fotoğrafçı ailenin Yahudi olduğunu bildiğini ve "Mükemmel Ari bebek" yarışması için fotoğrafı dergiye kasıtlı olarak gönderdiğini söyledi. Yarışma için kendisinden en iyi 10 bebek fotoğrafı göndermesinin istendiğini belirten fotoğrafçı, "Nazilerle dalga geçmek istediğini" söyledi. Propaganda Bakanı Joseph Goebbels tarafından bizzat seçilmesi sonucu yarışmayı kazanan fotoğraf zaman içerisinde posta pulu da dahil olmak üzere Nazi propagandası yapan birçok yayında kullanılmaya başlandı, ancak hiç kimse küçük bebeğin Yahudi olduğunu öğrenemedi. Alman gazetesi Bild'e konuşan 80 yaşındaki Hessy Taft, henüz küçük bir bebekken başından geçen bu olaya şimdilerde güldüğünü söyleyerek "Eğer gerçek kimliğimi bilselerdi, şimdi burada olamazdım" dedi. Nazi Almanya'sında işlerini ve evlerini kaybeden ailesiyle birlikte önce Letonya'dan Paris'e oradan Küba'ya ve ABD'ye göç eden Taft ABD'de bir üniversitede kimya profesörlüğü yapıyor.
'Şimdi gülüyorum ama'
Hessy Taft henüz bebekken başından geçen bu olaya şimdilerde güldüğünü söyleyerek "Eğer gerçek kimliğimi bilselerdi, şimdi burada olamazdım" dedi.
Kaynak: Sabah
Son Dakika › Teknoloji › Nazilerin İdeal Ari Bebeği Bir Yahudi Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?